Σάββατο, Ιουλίου 31, 2021

Θα βράσει ο τόπος: Ακόμα και 46 βαθμούς Κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο! (video)






Οι αυξημένες τιμές του όζοντος που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, είναι ένας ακόμα επικίνδυνος παράγοντας



Από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες θα χαρακτηρίζονται οι επόμενες ημέρες (μέχρι Τρίτη, Τετάρτη), με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να σημειώνει πως ο υδράργυρος θα προσεγγίσει ακόμη και... τους 46 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμη και στη βόρεια Ελλάδα το θερμόμετρο θα δείξει 43 βαθμούς!

Στη Θεσσαλία και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο συγκεκριμένα, το θερμόμετρο αναμένεται να σκαρφαλώσει μέχρι τους 46 βαθμούς, με το μέγιστο να καταγράφεται στις 15:00-17:00.



Το κακό είναι ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα πέφτει πολύ η θερμοκρασία (ενδέχεται να μην πέφτει κάτω από τους 32-33 βαθμούς), ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, με το τσιμέντο και την άσφαλτο να απορροφούν πολύ θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να την αποδεσμεύουν με αργούς ρυθμούς το βράδυ. Κάτι που συνεπάγεται αυξημένη δυσφορία.

Σε ότι αφορά την Αττική, μέχρι και την Τρίτη-Τετάρτη το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και τους 43 βαθμούς σε κάποιες περιοχές, ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 40-42 βαθμούς.

Ο καθηγητής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στο Open για το πώς θα επηρεάσουν οι υψηλές θερμοκρασίες του επόμενου τριημέρου τη θερμοκρασία στα κτίρια και την άσφαλτο και για το κλίμα δυσφορίας που θα δημιουργηθεί, ειδικά στα αστικά κέντρα.

Οι αυξημένες τιμές του όζοντος που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην Αττική (π.χ. Ελευσίνα, Περιστέρι, Παλαιό Φάληρο), είναι ένας επικίνδυνος παράγοντας που αυξάνει το αίσθημα δυσφορίας και την επικινδυνότητα της κατάστασης.


.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου