Κυριακή, Ιουλίου 25, 2021

ΟΑΣΘ: Από… φθινόπωρο aircondition στα λεωφορεία




Τα λεωφορεία που αγοράστηκαν από τη Γερμανία αποσύρθηκαν άρον άρον στα τέλη Ιουνίου

Δεν έχει τέλος η κοροϊδία των πολιτών της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε ....ότι τα μεταχειρισμένα και ακατάλληλα λεωφορεία που έφερε η κυβέρνηση άρον άρον από τη Λειψία της Γερμανίας, μετά την κατακραυγή για τον συνωστισμό εν μέσω πανδημίας, θα εφοδιαστούν με την «πολυτέλεια» του κλιματισμού το… φθινόπωρο!

Και αυτό είναι το καλό σενάριο, καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας, μετά το «πράσινο φως» από το Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, ο διαγωνισμός θα βγει «στον αέρα» σε περίπου 10 μέρες και, εάν δεν υπάρξουν νομικές προσφυγές, οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα δίμηνο.

Το διοικητικό συμβουλίο του οργανισμού ενέκρινε τη δημοπράτηση διεθνούς διαγωνισμού με προϋπολογισμό 1.600.000 ευρώ, που αφορά, πέρα από την αγορά κλιματιστικών, την προμήθεια ανταλλακτικών, την αναβάθμιση των οχημάτων, αλλά και τη συντήρησή τους για τα επόμενα δύο χρόνια.

Τα λεωφορεία αγοράστηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τέθηκαν αμέσως στην κυκλοφορία, μετά βαΐων και κλάδων, για να αποδειχθεί αργότερα ότι είναι παντελώς ακατάλληλα για τη χώρα μας, με αποκορύφωμα την απόσυρσή τους στα τέλη Ιουνίου, αφού, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν και της απουσίας aircondition, οι συνθήκες για τους επιβάτες ήταν αφόρητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου