Δευτέρα, Ιουλίου 26, 2021

Η Μύκονος ανοίγει – Ποια νησιά βρίσκονται μια ανάσα από το «κόκκινο»





Επιστροφή στην κανονικότητα στην Μύκονο αφού παύουν να ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17 Ιουλίου λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.




Την ίδια ώρα ωστόσο, πολλά νησιά βρίσκονται μια ανάσα πριν το κόκκινο εν μέσω τουριστικής περιόδου με την μετάλλαξη Δέλτα να εξαπλώνεται με την κυβέρνηση να λαμβάνει ως μέτρο προστασίας τα τσουχτερά πρόστιμα. Πρόκειται για νησιά που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες και ειδικότερα η Ζάκυνθος, η Λέρος, η Κέρκυρα, η Κως, η Σίφνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Αντίπαρος και η Ρόδος τα οποία κινδυνεύουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μυκόνου, μιας και η χαλάρωση των μέτρων έφερε αύξηση κρουσμάτων.

Και νέα μέτρα;

Η λήψη νέων περιοριστικών μέτρων τις επόμενες ημέρες δεν θεωρείται απίθανο σενάριο καθώς η κυβέρνηση διαπιστώνει πως οι απειλές της για τσουχτερά πρόστιμα και ελέγχους δεν τρομάζουν μερικούς. Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου όπου κορυφώνεται και η τουριστική περίοδος δεν αποκλείεται να προκριθούν νέα μοντέλα στην εστίαση και στη διασκέδαση.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης προτείνει την «τουριστική φούσκα». Η κοινωνική, αυτή, «φούσκα» θα περιβάλλει σαν κέλυφος μια συγκεκριμένη παρέα ατόμων, με σταθερά πρόσωπα και αριθμό, η οποία θα κυκλοφορεί στην περιοχή των διακοπών, χωρίς αλλαγές. Πρόκειται για «μικρές ομάδες τουριστών, οι οποίοι είναι μαζί και στο ξενοδοχείο και στο εστιατόριο και στο μπαρ» εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης, με απώτερο στόχο «να μειώσει κανείς τη διασπορά ανάμεσα στους τουρίστες».
Πίεση στους ανεμβολίαστους

Την ίδια ώρα πάντως, η κυβέρνηση συνεχίζει να ασκεί πίεση στους ανεμβολίαστους καθώς από σήμερα οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα. Έτσι, ο κάθε ανεμβολίαστος υπάλληλος θα πρέπει να καταβάλει σε μηνιαία βάση 100 ευρώ για διαγνωστικούς ελέγχους, αφού το κόστος ενός απλού self test ανέρχεται στα 5 ευρώ και ενός rapid test στα 20 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου