Πέμπτη, Ιουλίου 29, 2021

«Ας περιμένουμε και το πόρισμα της Βάνας»...



Ακρίτα «καρφώνει» Μπάρμπα για την προφυλάκιση Φιλιππίδη...


Με μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα σχολίασε την είδηση της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη, κάνοντας αναφορά και στη Βάνα Μπάρμπα που είχε ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό του ηθοποιού. «Προφυλακίστηκε ο Φιλιππιδης, αλλά ας περιμένουμε και το οριστικό πόρισμα της Βάνας Μπάρμπα που λογικά δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη» έγραψε.


Οι πρώτες καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ήρθαν στις... 4 Φεβρουαρίου, όταν τρεις ηθοποιοί, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.


Οι καταγγελίες αφορούσαν σε ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας επί και εκτός σκηνής και με αυτή ζητείτο η διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, γεγονός που πράγματι συνέβη λίγο καιρό μετά. Παρά το γεγονός όμως ότι οι καταγγελίες αυτές δεν οδήγησαν σε άσκηση διώξεων σε βάρος του γνωστού ηθοποιού – είχαν παραγραφεί άλλωστε- οδήγησαν και άλλες γυναίκες να προχωρήσουν σε ανάλογες καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές.


Λίγες ημέρες αργότερα, η Βάνα Μπάρμπα είχε δηλώσει στην εκπομπή «Ευτυχείτε» πως θέλει να κάνει θέατρο στο άμεσο διάστημα, αποκαλύπτοντας πως σκέφτεται να χτυπήσει την πόρτα του Γιώργου Κιμούλη, ενώ την ίδια στιγμή είχε μιλήσει και στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, υπογραμμίζοντας ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι αθώος.


«Είναι αθώος. Εγώ αυτό θα πιστεύω και το ίδιο αυτοί οι τόσο ταλαντούχοι άνθρωποι που μας έχουν ταξιδέψει τόσα χρόνια με αυτό το τόσο χαρισματικό ταλέντο... όση κατάχρηση εξουσίας και να έχουν κάνει... γιατί όταν είσαι ένας άνθρωπος που σε αγαπάει το κοινό σίγουρα έχεις κάνει λάθη. Δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν συνάδει η ποιότητα με το να γίνεις χυδαίος. Γιατί ένας άνθρωπος που παραβιάζει μία γυναίκα, το κορμί της και την ψυχή της, μιλάμε για την απόλυτη χυδαιότητα. Δεν συνάδει - το ένα είναι φως και το άλλο είναι σκοτάδι. Αυτό πιστεύω εγώ και το να μου στερούν το δικαίωμα να λέω την άποψή μου δεν θα το καταφέρει κανείς».


Βάνα Μπάρμπα: «Νιώθω μια ανακούφιση»


Το πρωί της Τετάρτης (28/7), η Βάνα Μπάρμπα μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» για την απόφαση που πήραν οι ανακριτικές αρχές, σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, όταν μιλάει η δικαιοσύνη πρέπει όλοι να σιωπούμε. Η ίδια μπορεί, αρχικά, να στήριξε τον Πέτρο Φιλιππίδη, όμως, μετά την απόφαση της δικαιοσύνης δεν θέλησε να κάνει περαιτέρω σχόλια.


«Τώρα που μιλάει η δικαιοσύνη, η οποία είναι ο μόνος θεσμικός φορέας της πατρίδας μας που έχει μια σωστή άποψη, νιώθω μια ανακούφιση, γιατί ξέρω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το σωστό. Όταν, λοιπόν, έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάει η δικαιοσύνη τα πράγματα είναι ολόσωστα. Αυτό που σιχαίνομαι και δεν θέλω να βλέπω είναι οι “τηλεδίκες”. Αισθάνομαι μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Ό,τι απόφαση βγάλει θα είναι η απόλυτα σωστή» δήλωσε...


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου