Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2021

Ποια μέτρα; Ο ένας πάνω στον άλλον ήταν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη




Ο ένας πάνω στον άλλον ήταν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες, στο 99ο Παγκόσμιο Συνέδριο της AHEPA που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα. Ούτε αποστάσεις τηρήθηκαν ούτε μάσκες φορέθηκαν, παρά περιστασιακά, για τις φωτογραφίες μόνο, και η εκδήλωση δεν θύμιζε σε τίποτε εποχή κορωνοϊού!

Aπό τη Βίβιαν Μπενέκου

Ηταν όλα και όλοι όπως παλιά, πριν την πανδημία. Φυσικά, οι διοργανωτές φρόντισαν εγκαίρως να δηλώσουν δημοσίως ότι οι συμμετέχοντες έχουν όλοι εμβολιαστεί και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας για τη μη μετάδοση του Covid-19, αλλά και τι με αυτό; Είναι εικόνα αυτή για να βλέπει ο κόσμος που παλεύει με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία μεταδίδεται και σε εμβολιασμένους;



Αφού, δυστυχώς, κολλάνε τον ιό και οι εμβολιασμένοι, δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών; Να σημειώσουμε εδώ ότι οι εργασίες του παγκόσμιου συνεδρίου ξεκίνησαν την Κυριακή 25 Ιουλίου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της οργάνωσης από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Πρόκειται για το 99ο Παγκόσμιο Συνέδριο της AHEPA και, φυσικά, είναι πολύ σπουδαίο για τη χώρα μας.

Εκεί, μεταξύ άλλων, απονεμήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το βραβείο «AHEPA Socrates Award» από τον ύπατο πρόεδρο της AHEPA George Horiates, ενώ την απονομή του βραβείου προλόγισε ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης. Το ίδιο βραβείο απονεμήθηκε, επίσης, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ανάμεσα στο τόσο πλήθος, λοιπόν, που είχε μαζευτεί για να ακούσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», όπου έγινε η… μάζωξη, έβλεπες πού και πού καμιά μάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου