Κυριακή, Ιουλίου 25, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλουν εξηγήσεις για τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο





Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτηση του στο Facebook, ζητά τόσο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από την κυβέρνηση, ξεκάθαρη απάντηση, γιατί ακυρώθηκε η παρασημοφόρηση του διασώστη των προσφύγων Ιάσωνα Αποστολόπουλου.

Η προγραμματισμένη αυτή βράβευση όπως φαίνεται ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, μετά την παρέμβαση της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, με επικεφαλής τον Κων. Μπογδάνο.

«Αλγεινή εντύπωση προκαλούν δημοσιεύματα ότι η ΠτΔ ανακάλεσε την τιμητική διάκριση στον Ιάσωνα Αποστολόπουλο διότι σε κάποιους δεν αρέσουν οι απόψεις του για τη στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Τόσο η ΠτΔ όσο και η κυβέρνηση οφείλουν μια καθαρή απάντηση», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο Τομέας Δικαιωμάτων και του Τμήματος Προσφυγικής- Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρει για τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο


Ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος δεν χρειάζεται κανένα βραβείο από θεσμούς, που είναι πια απόλυτα ταυτισμένοι με την κυβερνητική πολιτική της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Ο άνθρωπος αυτός με τη δράση του και έχοντας σώσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, έχει ήδη κατακτήσει πολλά βραβεία στις καρδιές των δημοκρατικών πολιτών της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Το γεγονός όμως ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας υποχωρεί στις απαιτήσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, η οποία μάλιστα διαφημίζει την παρέμβασή της, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και δεν μπορεί παρά να μας γεννά έντονο προβληματισμό, λίγο καιρό μάλιστα μετά την φωτογράφιση της ΠτΔ στο τείχος της ντροπής στον Έβρο.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος προανήγγειλε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα.


.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου