Τρίτη, Ιουλίου 27, 2021

Όταν ανακοινώνεις κακοποιήσεις παιδιών από τηλεοπτική εκπομπή- Η ανευθυνότητα της κ. Μιχαηλίδου




Πριν μερικές ημέρες, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου έκανε λόγο για απολύσεις δια της…υποχρεωτικότητας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πρωϊνή
...
ενημερωτική εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού (Open). Δικαίως προκάλεσε αντιδράσεις και εξαναγκάστηκε σε μια κάποια διόρθωση των δηλώσεών της, λίγες ώρες μετά, κι αφού προηγήθηκε ο πολιτικός της προϊστάμενος (Κωστής Χατζηδάκης) που την διέψευσε ηχηρά.

Χθες, η κ. Μιχαηλίδου, από άλλη τηλεοπτική εκπομπή (Σκάϊ), εξήγγειλε νομοσχέδιο που θα απαγορεύει να εργάζονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές ανηλίκων άτομα που δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο! Μάθαμε, έτσι, πως σε αυτές τις δομές μπορούν έως σήμερα να εργάζονται ακόμα και κάποιοι που βαρύνονται με αδικήματα σχετικά με την κακοποίηση. Έως τώρα δεν υπήρχε η προϋπόθεση του λευκού ποινικού μητρώου για εργασία σε δομές με παιδιά με αποτέλεσμα να μπορούν να εργάζονται άτομα που μπορεί να έχουν καταδικαστεί.

Η υφυπουργός, μάλιστα, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν περιστατικά κακοποίησης παιδιών σε δομές και επεσήμανε ότι ακόμα πιο δύσκολες είναι οι περιπτώσεις που αφορούν άτομα με αναπηρία, «γιατί πολλές φορές δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και την κακοποίηση στην οποία είναι θύματα».


Τρομακτικό! Η αρμόδια υφυπουργός ανακοινώνει σε τηλεοπτική εκπομπή πως έχουν περιέλθει σε γνώση της περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών σε δομές φιλοξενίας. Δεν συγκρότησε, ωστόσο, φάκελο με τις σχετικές καταγγελίες και τα στοιχεία αυτών των φρικτών πράξεων για να τον παραδώσει στις εισαγγελικές αρχές, ώστε να διενεργηθούν τα δέοντα και να οδηγηθούν οι κακοποιητές ενώπιον της Δικαιοσύνης, αλλά προτίμησε να υπαινιχθεί όλα τα παραπάνω σε μια τηλεοπτική εκπομπή.


Η κ. Μιχαηλίδου δεν διορίστηκε χθες στην συγκεκριμένη θέση. Είναι κυβερνητικό στέλεχος εδώ και δύο χρόνια. Πότε έμαθε για όλα αυτά που υποστηρίζει πως συμβαίνουν στις δομές ανηλίκων; Τι έπραξε έως σήμερα; Ουδείς γνωρίζει.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό εξωφρενικής επιπολαιότητας και επικοινωνιακής ελαφρότητας. Κακοποιήσεις παιδιών σε δημόσιες -και ιδιωτικές- δομές δεν ανακοινώνονται από τηλεοπτικές εκπομπές με χαριεντισμούς και χαμόγελα. Αυτή δεν είναι συμπεριφορά δημόσιου λειτουργού που είναι επιφορτισμένη, μεταξύ άλλων, με την προστασία ανηλίκων.

Με εξαίρεση, πάντως, την εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Ζέφη Δημαδάμα, τα άλλα κόμματα μάλλον δεν αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει. Το προσπέρασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου