Σάββατο, Ιουλίου 31, 2021

Καταγγελίες για εργασιακό bullying από την επικεφαλής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας
Την είχαν καταγγείλει και στο παρελθόν για επιθετική συμπεριφορά και για περιστατικό προπηλακισμού εργαζομένου στο ΤΑΠΑΚακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον εργαζομένων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) από την τοποθετημένη πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο Αθηνά Χατζηπέτρου καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων της τράπεζας.

Μάλιστα, τη διαμαρτυρία απέστειλαν και στον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη (ως επιβλέπων υπουργός επί της ΕΑΤ), με την οποία επισημαίνουν ότι το προσωπικό κατά το διάστημα των τελευταίων 15 μηνών δέχεται εργασιακό bullying, το οποίο, όπως καταγγέλλουν, αποτελεί κεντρικό χαρακτηριστικό της προέδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Η καταγγελία κοινοποιήθηκε ακόμη στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη ΓΣΕΕ.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Εργαζομένων επισημαίνει ότι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της είναι η αποχώρηση σχεδόν του μισού έμπειρου προσωπικού της ΕΑΤ, το οποίο υπήρχε πριν από την τοποθέτηση της κυρίας Χατζηπέτρου στη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου, τον Φεβρουάριο του 2020.

Έχει καταγγελθεί και στο παρελθόν

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι στην πορεία ανακάλυψαν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο στέλεχος καταγγέλλεται για εργασιακό bullying. Προ μηνών, ως πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, είχε καταγγελθεί από τους εργαζομένους του ταμείου για επιθετική συμπεριφορά και για περιστατικό προπηλακισμού.

Επίσης το 2019 οι εργαζόμενοι του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων προχώρησαν σε στάση εργασίας, καθώς κατήγγειλαν ότι η τότε πρόεδρος του ΤΑΠΑ Αθηνά Χατζηπέτρου είχε άκρως προσβλητική συμπεριφορά προς εργαζόμενη του Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου