Κυριακή, Ιουλίου 25, 2021

Έρευνα Pulse: Το 40% των ερωτηθέντων δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί (video)





Μαγιορκίνης: «Με 70% ποσοστό εμβολιασμών φτάνουμε στο τείχος ανοσίας»


Ο ΣΚΑΪ παρουσίασε έρευνα της Pulse (και εκτιμήσεις από στοιχεία του ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 3.135.000.

Ερωτώμενοι από την Pulse όσοι δεν είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό για το πότε σκοπεύουν να το κάνουν, το 40% απάντησε «ποτέ».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 36% των συμμετεχόντων απάντησε ότι «σίγουρα» δεν θα εμβολιαστεί, ενώ ένα 21% απάντησε ότι «μάλλον» δεν θα εμβολιαστεί

Με βάση τις εκτιμήσεις της εταιρείας, σε 1.788.000 υπολογίζονται όσοι δηλώνουν «μάλλον όχι» ή «σίγουρα όχι» ως προς τον εμβολιασμό τους, ενώ σε 1.255.000 υπολογίζονται οι απόλυτοι στην κατηγορία «ποτέ».

.

Μαγιορκίνης: «Με 70% ποσοστό εμβολιασμών φτάνουμε στο τείχος ανοσίας»

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ερωτώμενος για το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμών ώστε να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας (σ.σ. που αρκετοί επιστήμονες λένε ότι δεν υφίσταται), έκανε λόγο για ένα 70%, ποσοστό που θα είναι «κλειδί»για σημαντική μείωση εισαγωγών ασθενών λόγω κορωνοϊού στα νοσοκομεία.

«Να σταματήσει πλήρως η κυκλοφορία του ιού είναι εξαιρετικά απίθανο, δεν υπάρχει σενάριο που να δείχνει πως ο ιός θα σταματήσει πλήρως να κυκλοφορεί. Τα εμβόλια προστατεύουν σε πολύ καλό επίπεδο και όσοι εμβολιαστούν δεν θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να νοσηλευτούν. Η πιθανότητα νοσηλείας μειώνεται 20-30 φορές και αντιστοίχως 20-30 φορές μειώνεται και η πιθανότητα θανάτου. Άρα μιλάμε για μια φοβερή προστασία που προσφέρει το εμβόλιο σε όσους έχουν εμβολιαστεί», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, μέχρι του τέλος του 2021 θα έχουμε φτιάξει το τείχος ανοσίας και το καλοκαίρι του 2022 θα έχουν τελειώσει οριστικά τα μέτρα.

«Θεωρώ ότι βλέπουμε τα πρώτα σαφή σημάδια πως η πανδημία γίνεται διαχειρίσιμη. Αυτή η πορεία πιστεύω θα συνεχιστεί. Θεωρώ ότι δεν θα χρειάζονται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης του χρόνου το καλοκαίρι», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την πιθανότητα για τρίτη δόση εμβολίου σε όσους ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε: «Αυτό, εφόσον συμβεί, θα ισχύει για τις λεγόμενες “πρωτογενείς αποτυχίες”. Πρόκειται για πολύ συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, ευπαθείς, δηλαδή ανοσοκατέσταλμένοι ή ηλικιωμένοι. Οι προαναφερθέντες εφόσον χρειαστούν τρίτη δόση, ενδεχομένως θα πρέπει να την πραγματοποιήσουν τέλος του χρόνου ή αρχές του νέου έτους ενώ για όλους τους υπόλοιπους πολίτες είναι πολύ νωρίς να συζητηθεί το εάν θα χρειαστούν όντως τρίτη δόση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου