Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2021

Το TAXIS «τρομοκράτησε» τους φορολογούμενους λόγω… τεχνικού προβλήματος! (video)
Από σφάλμα εξέδιδε «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά φόρου


Σημαντικό τεχνικό πρόβλημα στο TAXISnet, που επηρεάζει δραστικά το τελικό αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εις βάρος των -αυτοαπασχολουμένων, κατά κύριο λόγο- φορολογούμενων, είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθεί απροσδιόριστος αριθμός λανθασμένων εκκαθαριστικών σημειωμάτων με «φουσκωμένο» φόρο.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την μη ορθή αναγραφή του ποσού της παρακράτησης του φόρου στον οποίο υπόκεινται εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι. Έτσι, ο παρακρατούμενος φόρος δεν αφαιρέθηκε σωστά από άγνωστο αριθμό φορολογουμένων, με αποτέλεσμα να προκύψει και αυξημένη χρέωση φόρου (είτε μεγαλύτερο χρεωστικό υπόλοιπο, είτε μικρότερη επιστροφή).

Στελέχη της ΑΑΔΕ υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα που παρατηρήθηκε για περισσότερο από μιάμιση ημέρα και εντοπίστηκε από τους λογιστές, έχει πλέον επιλυθεί. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι που έχουν παραλάβει λάθος εκκαθαριστικό, θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία υποβολής τροποποιητικής δήλωσης, με τα στελέχη της ΑΑΔΕ να διευκρινίζουν πως η εν λόγω δήλωση θα πρέπει να γίνει μέχρι τη λήξη της φετινής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (27 Αυγούστου), προκειμένου να μη χρεωθούν με πρόστιμο.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου