Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2021

Στέφανος Ντούσκος: Έτσι έφτασε στο χρυσό μετάλλιο – Έσπευσαν για συγχαρητήρια οι πολιτικοί (video)




Rewind στην εκπληκτική κούρσα του 24χρονου χρυσού Ολυμπιονίκη!

Ο Στέφανος Ντούσκος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας και 4ο στο σύνολο, το οποίο είναι και το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας.

Ο 24χρονος Γιαννιώτης σκιφίστας, ο οποίος παλαιότερα είχε σκεφτεί μάλιστα να εγκαταλείψει το αγώνισμα, έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες, ακόμα και αυτούς που δεν ήξεραν… τι είναι η κωπηλασία!

Σύμφωνα με τη μητέρα του: «Ο Στέφανος δεν έκανε σκιφ όλα τα χρόνια που πήγαινε σε αγώνες στο εξωτερικό. Τα έφερε έτσι η ζωή, γιατί έφυγαν όλοι οι αθλητές και έμεινε μόνος του στην Εθνική, δεν είχε παρτενέρ. Του έλεγα ‘κάνε σκιφ’. Το φοβόταν, έλεγε ‘εκεί είναι οι καλύτεροι, είναι δύο μέτρα ο καθένας’. Είχε σκοπό να κάνει σκιφ σε ένα Παγκόσμιο U23 στις ΗΠΑ και μετά θα εγκατέλειπε. Εκεί όμως κατέρριψε στα προκριματικά το παγκόσμιο ρεκόρ και πήρε το ασημένιο. Είδαμε ότι ήταν πολύ καλός στο σκιφ και έμεινε εκεί, με την παρότρυνση των προπονητών. Η καθυστέρηση στους Ολυμπιακούς λόγω κορωνοϊού, του έδωσε χρόνο να προετοιμαστεί καλύτερα. Δούλεψε πάρα πολύ σκληρά, το ήθελε πάρα πολύ».


Όσο για το πως βίωσε την κούρσα του γιου της, η Μαρία Ντούσκου είπε: «Στο ξεκίνημα δεν ήταν μπροστά, αλλά όταν βλέπαμε ότι ανέβαινε οι ελπίδες μας μεγάλωναν. Ελπίζαμε να κρατηθεί στα μετάλλια και όταν είδαμε να παίρνει το χρυσό δεν το πιστεύαμε. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί ακόμη. Δεν το περιμέναμε. Περιμέναμε μια καλή θέση στον τελικό, λέγαμε άντε να πάρει το χάλκινο. Είναι ιδιαίτερο το σκιφ και κρίνονται πολλά στη λεπτομέρεια. Οι αντίπαλοί του ήταν πάρα πολύ καλοί, χρυσοί, ασημένιοι ολυμπιονίκες. Ο Στέφανος όμως έχει πάντα μια ψυχραιμία, δεν αγχώνεται. Μου έλεγε ‘θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Δείτε την καταπληκτική χρυσή κούρσα του Έλληνα κωπηλάτη:

Τα πολιτικά συγχαρητήρια

Όπως είναι αναμενόμενο και… καθιερωμένο, μετά από τέτοιες επιτυχίες που ανήκουν 100% στους αθλητές και τους προπονητές τους, εμφανίζονται και οι πολιτικοί.

Τα συγχαρητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Τα συγχαρητήρια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

Τα συγχαρητήρια του Νίκου Δένδια:

Τα συγχαρητήρια του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

Τα συγχαρητήρια της Φώφης Γεννηματά:

Τα συγχαρητήρια του Δημήτρη Κουτσούμπα:

Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, το πρώτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.  Συγχαρητήρια επίσης και σε όλους τους αθλητές της κωπηλασίας που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους, καθώς και στους προπονητές και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που τους στήριξαν. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναδεικνύεται η προσπάθεια όλων των αθλητών κι αθλητριών, που προετοιμάζονται και πολλές φορές αγωνίζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με μεγάλες δυσκολίες, γεγονός που κάνει την επιτυχία τους ακόμη μεγαλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου