Κυριακή, Ιουλίου 25, 2021

Μίνα Γκάγκα: «Πιθανόν να χρειαστεί τρίτη δόση του εμβολίου» (video)

«Βλέπουμε και νέους ανθρώπους να νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε ΜΕΘ»


Την εκτίμηση ότι είναι πιθανό να χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου έκανε η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Mίνα Γκάγκα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, νωρίτερα σήμερα το πρωί. Παράλληλα, έκανε αναφορά και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία εξηγώντας ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση.

«Τις τελευταίες μέρες ζοριζόμαστε με τα κρεβάτια στις κοινές κλίνες. Δεν είναι σαν πέρυσι το φθινόπωρο ή φέτος την άνοιξη, αλλά αρχίζουμε και βλέπουμε περισσότερα κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε η γιατρός, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μόνο ένας εμβολιασμένος αντιμετωπίζει πρόβλημα. Όλοι οι υπόλοιποι που νοσηλεύονται είναι πολίτες που δεν έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό.
«Βλέπουμε και νέους ανθρώπους να νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε ΜΕΘ»

«Σημαντικό να είμαστε εμβολιασμένοι, γιατί η πιθανότητα να νοσήσουμε και να μπούμε στο νοσοκομείο είναι ελάχιστη, και βοηθά πολύ να προστατέψουμε τους ανθρώπους που έχουν λίγα προβλήματα. Μάλιστα, βλέπουμε και νέους ανθρώπους να νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» σημείωσε η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Η κ. Γκάγκα εξήγησε πως το 35% όσων νοσούν με κορονωϊό θα έχουν για καιρό κάποια συμπτώματα όπως άγχος, αυπνία, βήχα, νεφρά, κατάλοιπα στους πνεύμονες.
Τρίτη δόση εμβολίου

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα να χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου, εκτίμησε ότι «είναι πιθανό να χρειαστεί», συμπληρώνοντας ότι «καλό είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών».

Τέλος, σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματικός, τονίζοντας πως το κλείσιμο των σχολικών μονάδων δεν είναι καλό για τα παιδιά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου