Πέμπτη, Αυγούστου 05, 2021

Πένθος για τον δημοσιογραφικό κόσμο! Απεβίωσε ο Γιώργος Λεβεντογιάννης






Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Λεβεντογιάννης, ο οποίος νοσηλευόταν για αρκετό καιρό, καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Γεννημένος στο Ναύπλιο το 1941 ξεκίνησε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία σε ηλικία 20 ετών κάνοντας τα πρώτα του βήματα ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος». Στη συνέχεια Εργάστηκε για τις εφημερίδες «Δημοκρατική αλλαγή» και «Σημερινά» και είδε τη δημοσιογραφική του πορεία να εκτοξεύεται όταν σε ηλικία 29 ετών έγινε διευθυντής. Αργότερα ακολούθησε η εφημερίδα «Ακρόπολις» για την οποία δούλεψε από το 1967 έως το 1985, ενώ στη μετέπειτα πορεία του έγινε διευθυντής για την εφημερίδα «Έθνος».

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο δάσκαλος της δημοσιογραφίας, διετέλεσε το ρόλο του διευθυντή ειδήσεων του Τ/Σ «Mega Channel», και αμέσως μετά Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης και Ειδικός Σύμβουλος. Τέλος, υπήρξε Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην ΕΡΤ, καθώς επίσης είχε συγγράψει το βιβλίο «Προβλήματα Ελευθεροτυπίας».

Η κηδεία του Γιώργου Λεβεντογιάννη θα γίνει στο κοιμητήριο Χαλανδρίου, τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, στις 18:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου