Πέμπτη, Αυγούστου 05, 2021

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη φωτιά που έκανε στάχτη τη Βαρυμπόμπη




Ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα μετά τις καταγγελίες των κατοίκων αλλά και τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με παρέμβασή της ξεκινά προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη που έκανε στάχτη σπίτια, περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.

Η προκαταρκτική έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, ο οποίος θα ερευνήσει τα αίτια της πύρινης λαίλαπας και θα ασκήσει ποινικές διώξεις σε περίπτωση που υπάρχουν ευθύνες.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, τα βίντεο των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και η αναφορά δικηγόρου κατά την οποία θέτει πολύ σημαντικά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα:
Ξεκίνησε (όπως λέγεται) η φωτιά από μετασχηματιστή της ΔΕΗ;
Είναι αληθές, όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στις 4.8.2021, ότι σε πολλές περιοχές (όπως π.χ. Βαρυμπόμπη) δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, γιατί υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης;
Είναι συμβατό για την δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι πυλώνες υψηλής τάσης εντός αστικού ιστού;

Την ίδια στιγμή, ειδικοί, κάτοικοι και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καταγγέλλουν ότι οι τόνοι με ξερόκλαδα και ξερά χόρτα που αποτέλεσαν καύσιμη ύλη, λειτούργησαν ως «πυριτιδαποθήκες» με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να λάβει μεγάλες διαστάσεις και να εξαπλωθεί γρήγορα.

Σημειώνεται ότι 11 «κόκκινοι» δήμοι δεν είχαν φροντίσει να καθαρίσουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έληγε στις 30 Ιουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου