Τρίτη, Αυγούστου 03, 2021

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας – Εκκενώνονται οικισμοί





Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στη Λίμνη Ευβοίας. Η φωτιά που ξεκίνησε από τη Δάφνη του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, πέρασε...από Μουρτιά, Ρετσινόλακκο και Κοκκίνη, που εκκενώθηκαν, και τώρα βρίσκεται πάνω από τη Σπιάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πολίτες έχουν κατέβει στη θάλασσα: «Τους είπαν να απομακρυνθούν πέρα από τις Ροβιές, για να είναι ασφαλείς» αναφέρει η δημοτική σύμβουλος Ελπίδα Ψαρρού.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης έπαιρνε αρχικά μέρος μόνο ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος, καθώς τα περισσότερα έχουν ριχτεί στη μάχη με τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Στη συνέχεια ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν 62 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ αυξήθηκε η συνδρομή από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Επικίνδυνη η φωτιά»

«Είναι πολύ επικίνδυνη η φωτιά δεν μπορούμε να κάνουμε ακόμη καμία εκτίμηση παρά μόνο προληπτικά να εκκενώσουμε τους οικισμούς Ρετσινόλακκο και Μουρτιά, όπως και άλλες εγκαταστάσεις βόρεια της Λίμνης οι οποίες κινδυνεύουν μεταξύ των οποίων και κατασκηνώσεις καθώς τα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος στο τέλος της mini σύσκεψης για την ασφαλή εκκένωση των οικισμών μετά την εισήγηση που έκανε η Πυροσβεστική.

Η δημοτική Αρχή αλλά και περιπολικά της Αστυνομίας προσπαθούν να συντονίσουν την κατάσταση να συγκεντρωθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι και να απομακρυνθούν, ενώ ήδη παίρνονται μέτρα ακόμη και για τις κατοικίες που υπάρχουν στις παρυφές της Λίμνης καθώς υπάρχει μέτωπο το οποίο κινείται απειλητικά και προς τα πρώτα σπίτια στη Λίμνη.

 

 

Η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας – Associated Press
Η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας – Associated Press

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου