Παρασκευή, Αυγούστου 06, 2021

Ολοκαύτωμα στη βόρεια Εύβοια: Καίγονται όλα τα χωριά… Πληροφορίες για εγκλωβισμένους… «Δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά» Βίντεο





Πύρινος όλεθρος - Έκκληση εκκένωσης όλου του ανατολικού μετώπου του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας

Η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου.. στη Βόρεια Εύβοια με τη φωτιά να καίει τα πάντα και να περνά ασταμάτητη μέσα από τα χωριά και τους οικισμούς. Οι Κουρκουλοί και η Σκεπαστή είναι σε τραγική κατάσταση, όπως είπαν δύο κάτοικοι, ενώ όσοι κατάφεραν και έφυγαν προς τη θάλασσα, δεν κινδυνεύουν.


Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο Open η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα στην περιοχή και πολλοί είναι αυτοί που έχουν μείνει πίσω προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και ό,τι άλλο μπορούν, μιας και δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά.

«Σήμερα δεν μας βοηθούσε κανένας. Κάνω εκκλήσεις, καιγόμαστε τρεις μέρες έχω αναστατώσει όλο τον κόσμο, σήμερα για να μας φέρουν τρία ελικόπτερα. Ήρθαν στις 14:00 το μεσημέρι, απλά τρεις κουβάδες μας έριξαν, πώς να μη γίνει ολοκαύτωμα. Δεν ερχόταν τίποτα από πουθενά. Καταλαβαίνουμε ότι υπήρχαν πολλά μέτωπα, αλλά η φωτιά στην Εύβοια είναι τεράστια, έχει καταστραφεί», είπε η κυρία Θεοδώρα Κάβουρα, κάτοικος Κουρκουλών που διέφυγε προς τη θάλασσα.

Πολλά σπίτια έχουν πάρει φωτιά και όσοι έμειναν πίσω και είναι πολλοί παλεύουν, πρόσθεσε ακόμα η κ.Κάβουρα και τόνισε ότι υπάρχουν και πολλοί που δεν ξέρει που βρίσκονται και γι’ αυτό ενημέρωσε την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με την ίδια, η φωτιά πέρασε με μεγάλη ταχύτητα από το χωριό, καθώς ξαφνικά έγιναν δύο μέτωπα και η Πυροσβεστική δεν ήξερε που να πρωτοπάει. Οι φλόγες ξέφυγαν, καίνε όλη την πλευρά από τους Κουρκουλούς μέχρι τη Σκεπαστή, όπου και έφτασε και υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.

«Αυτές τις ώρες προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκκενώνουμε τα χωριά που κινδυνεύουν και παραμένουμε στο πύρινο μέτωπο με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μπουλντόζες για να σώσουμε σπίτια και περιουσίες» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός που αυτή την ώρα βρίσκεται επικεφαλής της προσπάθειας στα δύο χωριά Αμέλαντες και Σκεπαστή που τα κυκλώνουν οι φλόγες.

Ο κ Σπανός απευθύνει «θερμή παράκληση προς όλους να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και των σωμάτων ασφαλείας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου