Κυριακή, Αυγούστου 01, 2021

Εισαγγελική παρέμβαση για τους δύο αστυνομικούς που αγνόησαν τις καταγγελίες στην Δάφνη





Τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, με αφορμή τα όσα έγιναν γνωστά αναφορικά με τους δύο αστυνομικούς, που έλαβαν σήμα υψηλής προτεραιότητας και δεν κατέβηκαν καν από το περιπολικό όταν έφτασαν στο διαμέρισμα στη Δάφνη, όπου διαπράχθηκε η δολοφονία της 31χρονης. Η... διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ανδρέα Στεφανάτο.

Οι δύο αστυνομικοί μετά την παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών πιθανότατα να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες αφού ενημερώθηκαν για συγκεκριμένο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, με σήμα υψηλής προτεραιότητας, παρ’όλα αυτά δεν το διαχειρίστηκαν ως όφειλαν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, δεν βγήκαν καν από το περιπολικό. Φέρονται να ανοιγόκλεισαν τα παράθυρα του περιπολικού, στη συνέχεια διαβίβασαν στο κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τούς υποδείξει το διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει το ενδοοικογενειακό επεισόδιο και στη συνέχεια αποχώρησαν. Οι δύο αστυνομικοί εντοπίστηκαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τώρα ελέγχονται και ποινικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου