Κυριακή, Αυγούστου 01, 2021

CDC: Το 74% κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μασαχουσέτη ήταν εμβολιασμένοι- Η εξήγηση καθηγητή και πως συνδέεται με τα εμβόλια

  








Τα νέα δεδομένα, που δημοσιεύτηκαν στην Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας CDC του αμερικανικού οργανισμού είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν επίσης ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα καθώς φέρουν τόσο πολύ ιό στη μύτη τους όσο και τα μη εμβολιασμένα άτομα είναι πλέον και πιο επιρρεπή στην διάδοση του κορωνοϊού όπως έδειξαν τα ευρήματα της Παρασκευής στην Μασαχουσέτη όπου το 74% των ατόμων που μολύνθηκαν από την επιδημία Covid ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Αυτό όμως που θέτει νέα δεδομένα είναι η δήλωση των Αμερικανών σχετικά με τα ευρήματα των ελέγχων και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα εν Ελλάδι ακούμε καθημερινά από την πλειοψηφία των κυβερνητικών ειδικών.

“Αυτό το εύρημα είναι ανησυχητικό και συνέβαλε καθοριστικά στην ενημέρωση της σύστασης του CDC για τη χρήση μάσκας”, δήλωσε η διευθύντρια του CDC, Δρ. Rochelle Walensky, σε μια δήλωση. “Η σύσταση για τη χρήση μάσκας επικοινωνήθηκε για να διασφαλιστεί ότι το εμβολιασμένο κοινό δεν θα μεταδώσει εν αγνοία του τον ιό σε άλλους, συμπεριλαμβανομένων των μη εμβολιασμένων ή ανοσοκατεσταλμένων αγαπημένων προσώπων”.

Την Τρίτη, το CDC υπαναχώρησε από την προηγούμενη οδηγία και συνέστησε στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς που ζουν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης από Covid να συνεχίσουν να φοράνε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους. Οι οδηγίες καλύπτουν περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλυση του CNBC.

Παρόλο που η παραλλαγή Delta συνεχίζει να πλήττει περισσότερο τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους, μερικοί εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να φέρουν υψηλότερα επίπεδα ιού από ό, τι πιστεύαμε και να τον μεταδώσουν σε άλλους ανθρώπους, δήλωσε ο Walensky σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη. Πρόσθεσε ότι η παραλλαγή συμπεριφέρεται «πολύ διαφορετικά από τα παλαιότερα στελέχη του ιού».

Σε ένα έγγραφο CDC που εξετάστηκε από το CNBC, αναφέρεται ότι η παραλλαγή Delta, που εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, είναι τόσο μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά, έχει μεγαλύτερο εύρος μετάδοσης από το αρχικό στέλεχος Covid και μπορεί να κάνει τους ηλικιωμένους πιο άρρωστους, ακόμα κι αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή βασίζονται σε 469 περιπτώσεις Covid που σχετίζονται με πολλαπλές καλοκαιρινές εκδηλώσεις και μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις που έλαβαν χώρα στην κομητεία Barnstable της Μασαχουσέτης τον Ιούλιο, σύμφωνα με το CDC. Τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε μια άσημη πόλη Barnstable, η οποία περιλαμβάνει το Cape Cod και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Martha’s Vineyard. Περίπου τα τρία τέταρτα, ή το 74%, των κρουσμάτων σημειώθηκαν σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα που είτε είχαν λάβει δύο δόσεις εμβολίων mRNA είτε είχαν λάβει μία μόνο δόση Johnson & Johnson.

Συνολικά, 274 εμβολιασμένοι ασθενείς με σημαντική ανακάλυψη ήταν συμπτωματικοί, σύμφωνα με το CDC. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν βήχας, πονοκέφαλος, πονόλαιμος, μυϊκός πόνος και πυρετός. Από τους πέντε ασθενείς με Covid που νοσηλεύτηκαν, τέσσερις ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με την υπηρεσία. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Τα τεστ εντόπισαν την παραλλαγή δέλτα στο 90% των δειγμάτων από 133 ασθενείς….

Το CDC είπε επίσης ότι η έκθεση ήταν “ανεπαρκής” για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αδειοδοτημένων εμβολίων Covid, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Delta, κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας.reseauinternational 31/7/21

Για το ζήτημα αυτό αναφέρθηκε και ο διδάκτωρ καρδιολογιας κ. Αρβανίτης που εξηγεί τι σημαίνει αυτό:

TO 74% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

ΣΤΗΝ ΜΑΣΣΑΧΟΥΣΕΤΗ, ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ

ΟΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ CDC (Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΟΔΥ)

Από τις 3 ως τις 26 Ιουλίου, το 74 % των νέων μολύνσεων στην πολιτεία της Μασσαχουσέτης ήταν ΠΛΗΡΩΣ εμβολιασμένοι, είτε με 2 δόσεις PFIZER ή MODERNA, είτε με το μονοδοσικό της J&J.

Αν σκεφτούμε ότι την 3η Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι στην πολιτεία της Μασσαχουσέτης ήταν 62%, τότε το εμβόλιο όχι μόνο δεν εμποδίζει να κολλήσεις, αλλά το αντίθετο κιόλας!

Αυτό θέλει μία μικρή εξήγηση για να γίνει κατανοητό:

Για να πούμε ότι ένα εμβόλιο εμποδίζει έστω και κάπως την μόλυνση, θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων μεταξύ των νέων “κρουσμάτων” να είναι πολύ μικρότερο από το ποσοστό των εμβολιασμένων στον πληθυσμό.

Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή, όπου έχει εμβολιαστεί πλήρως το 62% του πληθυσμού, υπάρχουν οι εξής 3 δυνατότητες:

1) Για να πούμε ότι το εμβόλιο εμποδίζει κάπως να κολλήσεις, θα πρέπει η συμμετοχή των πλήρως εμβολιασμένων στις νέες μολύνσεις να είναι πολύ κάτω του 62%.

2) Αν η συμμετοχή των εμβολιασμένων στις νέες μολύνσεις είναι ακριβώς 62% (όσο είναι και στον πληθυσμό) τότε το εμβόλιο δεν κάνει απολύτως τίποτα, ούτε καλό, ούτε κακό. Είναι σαν να μην έκανες τίποτα.

3) Αν η συμμετοχή τους είναι μεγαλύτερη από 62% (όπως εδώ που είναι 74%) τότε το εμβόλιο όχι μόνο δεν εμποδίζει, αλλά …βοηθάει κιόλας να κολλήσεις!

_____________________________________________

ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΙΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ

Οπως επισημαίνει το CDC, οι πλήρως εμβολιασμένοι που μολύνονται, κουβαλούν στην μύτη τους την ίδια ποσότητα ιικού φορτίου, όση κουβαλούν και οι ανεμβολίαστοι και μεταδίδουν και αυτοί με την ίδια πιθανότητα, όπως και οι ανεμβολίαστοι!

(Το έχω υπογραμμίσει με κόκκινο στον υπότιτλο της φωτογραφίας.)

Αλλη μία απόδειξη ότι με αυτά τα “εμβόλια” δεν υπάρχει δυνατότητα για τείχος προστασίας, ότι ποσοστό του πληθυσμού και αν ήταν εμβολιασμένο…

_____________________________________________

ΧΑΜΗΛΗ ΛΟΙΜΟΓΟΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ

(Τα καλά νέα!)

Από τις νέες μολύνσεις που σημειώθηκαν, το 90% είναι μετάλλαξης Δέλτα.

Από 469 περιστατικά μόνο 5 χρειάστηκαν να εισαχθούν σε νοσοκομείο (οι 4 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και ο ένας ήταν ανεμβολίαστος), ενώ θάνατος δεν αναφέρθηκε!

Βέβαια, όπως σημειώνει και το CDC, ο αριθμός των περιστατικών είναι σχετικά μικρός για να βγούν οριστικά συμπεράσματα και σε αυτό έχει δίκιο, αλλά δεν παύουν να είναι ελπιδοφόρα.

_______________________________________________

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Επειδή τα αποτελέσματα δεν βολεύουν τα προπαγανδιστικά σενάρια που τρώμε στη μάπα καθημερινά, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι εδώ θα επέμβει ο γνωστός ηλεκτρονικός υπόκοσμος του ελληνικού FB και θα αρχίσει τα γνωστά, ότι τάχα “λείπει θεματικό περιεχόμενο” ή ακόμη και ότι πρόκειται για “ψευδή είδηση” και τέτοια.

Θα επιχειρήσουν να πουν ότι τα παραπάνω νούμερα δεν λαβαίνουν υπ’ όψιν την ηλικία των “κρουσμάτων” σε σχέση με την ηλικία των εμβολιασμένων στο γενικό πληθυσμό και τέτοια.

Πρόκειται για σοφίσματα, γιατί αφού η ανακοίνωση του CDC δεν μας μεταδίδει καμία ηλικιακή σύνθεση, άρα ότι και να σκεφτούν να πουν θα είναι απλές υποθέσεις ή μάλλον οι ευσεβείς πόθοι τους, που τους έβγαλαν από το κεφάλι τους (που δεν σκαμπάζει και τίποτα από ιατρική).

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου