Κυριακή, Αυγούστου 01, 2021

«Κόκκινος» συναγερμός στη Ρόδο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, εκκενώνονται οικισμοί – Χωρίς ρεύμα και νερό μεγάλο μέρος του νησιού (video)




Εκτός λειτουργίας και τα δύο εργοστάσια της ΔΕΗ στο νησί


Ιδιαίτερα άσχημη η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στη Ρόδο, με την πυρκαγιά να έχει λάβει, πλέον, μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί των ιπποτών. φωτιά που ξέσπασε το.... μεσημέρι κοντά στην περιοχή Παντάνασσα της Ρόδου μαίνεται ανεξέλεγκτη, προς το παρόν, με την περιοχή της Κοιλάδας των Πεταλούδων που απειλήθηκε σοβαρά να έχει εκκενωθεί από επισκέπτες και προσωπικό, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με την ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος του νησιού, καθώς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και τα δύο εργοστάσια της ΔΕΗ στο νησί!

Κατόπιν εντολής των αρχών έχει ήδη εκκενωθεί ο οικισμός της Ψίνθου, καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει επικίνδυνα, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Αντώνη Καμπουράκη, ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για εκκένωση και οι κάτοικοι των χωριών Μαριτσά και Δαματριά, καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή τους.

  • Δείτε δηλώσεις του δημάρχου:

Στο μέτωπο της φωτιάς, πέρα από τις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούν από ώρα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα Canadair καθώς και το ρωσικό Beriev-200, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τη φωτιά κάηκε φάρμα εκτροφής στρουθοκαμήλων, με τα πτηνά να έχουν μεταφερθεί, ευτυχώς, σε ασφαλές σημείο έγκαιρα, ενώ στο Mega αναφέρθηκε ότι κάηκε και ένα σπίτι στην ευρύτερη περιοχή.

Προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, είτε γιατί καταστράφηκαν από τη φωτιά κεραίες ή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, ενώ πολλές περιοχές του νησιού έχουν μείνει και χωρίς νερό. Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, εξάλλου, οι Αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σε υψίστη ετοιμότητα έχει τεθεί και η 95 ΑΔΤΕ, καθώς στην περιοχή υπάρχουν μονάδες του στρατού.

  • Δείτε πλάνα από τη μεγάλη φωτιά στο νησί των ιπποτών:

  • Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου