Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021

Γεννηματά για φρεγάτες Belh@rra: Συμφωνούμε με την αγορά αλλά ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να ενημερώσει γιατί αναβλήθηκε πέρυσι η συμφωνία ΒΙΝΤΕΟ





Υπέρ της ενδυνάμωσης της συνεργασίας με τη Γαλλία και την αγορά των φρεγατών τύπου Bellhara δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ωστόσο, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για το λόγο που αναβλήθηκε πέρυσι η συμφωνία.

«Είμαστε πάντα υπέρ της ενδυνάμωσης της συνεργασίας με τη Γαλλία και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ. Ωστόσο πρόσθεσε πως «το 2020 ο πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε ότι οι φρεγάτες ήταν πολύ ακριβές και έπρεπε να πάρουμε τα Rafale. Σήμερα βλέπουμε μία διαφορετική επιλογή κόντρα σε ότι μας είχε πει. Θα πρέπει να μας ενημερώσει ο πρωθυπουργός για αυτό».

Σημείωσε επίσης ότι το Κίνημα Αλλαγής συμφωνεί με ό,τι ζητούν τα επιτελεία, γιατί έχουν τον πρώτο λόγο και τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ προτείνει από τη μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα ένα ποσοστό να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες για να ενδυναμώσουμε την αποτρεπτική ικανότητά μας τώρα που η ένταση με την Τουρκία κλιμακώνεται.

«Θέλουμε ενημέρωση και απαντήσεις», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία γιατί στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής. Καλό είναι να μην την αμφισβητούμε. Είναι σημαντικό να υπάρχουν διμερείς σχέσεις, ειδικά με τη Γαλλία, αλλά να μην αποδυναμώσουμε την υποχρέωση όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνδράμουν σε ένα άλλο αν δεχτεί επίθεση».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου