Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2021

Οικονόμου – Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα ΒΙΝΤΕΟ





Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

Για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων απάντησε κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.




Απαντώντας σε ερώτηση τόνισε ότι ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο Υγείας που θα επιτρέπει την προμήθειά τους. «Εμείς συμμετείχαμε σε όλες τις προσπάθειες αλλά δεν θα μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε χωρίς να έχει δοθεί έγκριση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Μόλις πρόσφατα δόθηκε η έγκριση από Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την χρήση τους» είπε και σημείωσε πως ετοιμάζεται, ήδη, μία τροπολογία από το υπουργείο Υγείας, άμεσα, για την προμήθειά τους και την «επόμενη εβδομάδα» θα έρθει στη Βουλή.

Επεσήμανε πως η Ελλάδα συμμετείχε σε όσα τα στάδια δοκιμής και ανάπτυξης των μονοκλωνικών αντισωμάτων αυτών και περίμενε να ολοκληρωθούν οι μελέτες για να γίνει η προμήθειά τους.

«Οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι πίσω από αυτή την ιστορία των μονοκλωνικών, κρύβεται η προσπάθεια διαφόρων να δημιουργήσουν θέμα με τον εμβολιασμό» σημείωσε και επέμεινε πως πρόκειται για θεραπεία σε κάποιο στάδιο της νόσησης.

Καταλήγοντας, δε, είπε πως το εμβόλιο είναι το «βασικό εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να θωρακιστούμε απέναντι στην πανδημία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου