Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2021

Γεραπετρίτης: «Ό,τι παράγεται ως νέος πλούτος, θα διανέμεται στους πολίτες»

 


«Ό,τι παράγεται ως νέος πλούτος, θα διανέμεται στους πολίτες επίκαιρα με βάση ένα λόγο δικαιοσύνης», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός εξήγησε ότι δεν καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης για τους δημόσιους υπάλληλους και τους συνταξιούχους, καθώς την περίοδο της πανδημίας δεν υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους, διατήρησαν ακέραιο το μισθό τους.


Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι με τη μείωση της φορολογίας υπήρξε γενικότερη αύξηση του διαθεσίμου εισοδήματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη έχει να κάνει με τον τρόπο που κατανέμεται ο νέος πλούτος της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο για πολίτικη συναίνεση, τόνισε ότι στη χώρα δημιουργούνται δύο πόλοι, της λογικής που εκφράζει ο πρωθυπουργός και του αλόγου, που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, τις ανάγκες της χώρας και τις ανάγκες των επόμενων γενεών.

«Η συναίνεση προϋποθέτει τον κοινό ορθό λόγο, και δεν υπάρχει κοινός ορθός λόγος με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αναφορικά με την επικείμενη κατάργηση του φόρου γονικής παροχής, τόνισε ότι στόχος του μέτρου είναι να μπορέσουν τα παιδιά να αξιοποιήσουν περιούσιες που λιμνάζουν, καθώς δεν μπορούν να τους τις μεταβιβάσουν οι γονείς τους

Ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα θα αφορούν όλες τις εταιρείες ενέργειας, όχι μόνο τη ΔΕΗ, και σημείωσε ότι με την επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ουσιαστικά απορροφάται το σύνολο της αύξησης στα τιμολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου