Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εξαφάνισε» τον Κωσταντίνο Καραμανλή





Λησμόνησε να αναφερθεί στον αρχιτέκτονα της ελληνογαλλικής συμμαχίας!


Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο ασέβειας στην μνήμη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, αποδεικνύοντας το τεράστιο σύμπλεγμα που έχει η οικογένεια Μητσοτάκη και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και για την Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στις σημερινές του κοινές δηλώσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην ελληνογαλλική φιλία και συμμαχία και ιδίως στην αμυντική συνεργασία. Σε αυτή την αναδρομή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε να αναφερθεί -και ορθώς- ως τον Χαρίλαο Τρικούπη και στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Ούτε ίχνος όμως αναφοράς στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο οποίος όχι μόνο είναι ο «αρχιτέκτονας» της ελληνογαλλικής φιλίας και συμμαχίας με τον Βαλερί Ζισκάρ ντ Εσταίν μετά την μεταπολίτευση αλλά ήταν και ο πρώτος ο οποίος «εγκαινίασε» στενή αμυντική συμμαχία με την Γαλλία όταν το 1975 υπέγραφε την συμφωνία για τα Μιράζ. Δηλαδή τα αεροπλάνα που ακόμα και σήμερα είναι τα μόνα που φοβούνται οι Τούρκοι. Και μάλιστα ο Καραμανλής είχε την πρόνοια να βάλει μέσα «ρήτρα συνδρομής» δηλαδή ευθεία βοήθεια της Γαλλίας μέχρις ότου μας παραδοθούν όλα τα Μιράζ.




Στην ουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σήμερα στηρίχτηκε πάνω στο μοντέλο Καραμανλή και για τις φρεγάτες και για τα Ραφάλ. Και εν τούτοις δεν έκανε ούτε μια αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Με τα καμώματα αυτά, για τα οποία δεν έχει ίχνος ντροπής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλώς δείχνει πόσο μεγάλο είναι το κόμπλεξ της οικογένειας Μητσοτάκη και του ίδιου προσωπικώς απέναντι στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κάνει τα πάντα για να μειώσει τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και να «σβήσει» κάθε τι καραμανλικό από την Νέα Δημοκρατία. Και στην προσπάθειά του αυτή μαζεύει όλα τα περιτρίμματα ακροαριστεράς και ακροδεξιάς στην μεγάλη Παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ό,τι και να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης η αλήθεια είναι μία: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν και θα είναι ο Εθνάρχης ιδρυτής και εμπνευστής της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία ή θα μείνει καραμανλική ή δεν θα υπάρξει. Αλλά διαμηνύουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι θα υπάρξει. Και θα υπάρχει και όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει εκλείψει από τον πολιτικό χάρτη.

Προσθέτουμε δε και το εξής. Ό,τι και να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ικανός, από πολιτική άποψη, να δέσει ούτε τα κορδόνια των παλαιών υποδημάτων του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν είναι και θα παραμείνει ξένος στην Νέα Δημοκρατία και αυτό θα είναι η αιτία της επερχόμενης ήττας.

Υ.Γ. Για να δούμε το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής θα σιωπήσει και σε αυτή την μέγιστη προσβολή της μνήμης του Εθνάρχη Καραμανλή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Δηλαδή για μια ακόμη φορά η μνήμη του Εθνάρχη θα θυσιαστεί στο βωμό μιας υπουργικής καρέκλας; Ας ελπίσουμε όχι. Αν όμως συνεχιστεί θα επανέλθουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου