Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου...

 ...οι αντιεμβολιαστές γονείς μαθητών...

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε ερώτηση βουλευτού του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σχετικά με τις ολοένα και συχνότερες περιπτώσεις αντιεμβολιαστών γονέων μαθητών, οι οποίοι με μηνύσεις στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του νέου κορονοιού και... την προστασία της δημόσιας υγείας.

Με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών όλης της χώρας, ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής ζητά από τους συναδέλφους του να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα αν οι αναφερόμενες ενέργειες αρνητών του εμβολίου συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Τους καλεί μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας των κατάστασης, η παρέμβασή τους να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;»


Η βουλευτής καυτηρίασε το γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν τον νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου