Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2021

Βγαίνει νέα ΚΥΑ για τις επισκέψεις στα οδοντιατρεία
Δεν θα προβλέπονται υποχρεωτικά τεστ για τους εμβολιασμένους


Στο ρυθμό του ό,τι να ‘ναι, όπως να ‘ναι… χορεύει η Κυβέρνηση, αφού προφανώς δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το οτιδήποτε. Μετά το μπλέξιμο και τις επικρίσεις για το καθεστώς των επισκέψεων στα οδοντιατρεία, φαίνεται να λύνεται το θέμα, με την υιοθέτηση της πρότασης των οδοντιάτρων.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής, θα βγει μια νέα ΚΥΑ, η οποία δεν θα προβλέπει υποχρεωτικά τεστ για τους εμβολιασμένους (σ.σ. γιατί θα ήταν τόσο κακό άραγε; ), ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα προσέρχονται υποχρεωτικά με rapid test.

«Ευτυχώς ο νυν Υπουργός Υγείας, ο κ. Πλεύρης, απεδέχθη την συμμετοχή ενός Καθηγητή Οδοντιατρικής στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Εχθές, συμμετείχε στην επιτροπή ο κ. Τζούτζας ο οποίος εξήγησε κάποια πράγματα και τελικά θα υπάρξει μια καινούρια ΚΥΑ, που θα προβλέπει το αυτονόητο, ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζονται rapid test», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο κ. Υφαντής.Ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής εξήγησε ότι τα οδοντιατρεία θωρακίστηκαν «με μάσκες, ποδιές, προσωπίδες, με μηχανήματα καθαρισμού αέρα, με ισχυρές αναρροφήσεις προκειμένου να περιοριστεί το αερόλυμα. Αυτές τις διευκρινίσεις έδωσε ο κ. καθηγητής στην επιτροπή και γι’ αυτό θα προβεί σε διόρθωση της όλης διαδικασίας».

Καταλήγοντας, ο κ. Υφαντής αφού ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία περίπτωση διασποράς από οδοντιατρείο όλους αυτούς τους μήνες, πρόσθεσε: «Εδώ και 18 μήνες ζητούσαμε να υπάρξει ένας οδοντίατρος, καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος να συμμετέχει στην επιτροπή των επιστημόνων ώστε για θέματα στην οδοντιατρική να υπάρχει η γνώμη ενός επιστήμονα που συμμετέχει σε ελληνικές, ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες και είναι 40 χρόνια πάνω στις λοιμώξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου