Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2021

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με «μπουγάδα Βορίδη» ξεπλένει την ακροδεξιά της ΝΔ





Παναγιώτα Μπίτσικα


Ακόμα και την καθαριότητα στα δημόσια σχολεία, οι γαλάζιοι επιτελείς την έχουν μετατρέψει σε νεοφιλελεύθερο παίγνιο της πανδημίας αλά escape room…Παράλληλα, η σκληρή δεξιά της ΝΔ δεν αφήνει ποτέ το σφουγγάρι της θεωρίας των δυο άκρων, που το ΄χει σε κάθε ευκαιρία για το ξέπλυμα φαιών αντιλήψεων.

Μετρ στις «μπουγάδες» που γυαλίζουν τη γλώσσα της ιδεολογικής επίθεσης κατά της Αριστεράς, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επέλεξε τη συζήτηση για τις θέσεις εργασίας καθαριστριών/στών στις σχολικές αίθουσες για να στείλει πυρά στην αντιπολίτευση που κινείται στην αριστερή όχθη.

Μάλιστα, η τακτική του θύμισε πολύ τις προ τριετίας αναφορές του, όταν προέτρεπε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς ώστε να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, «γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές». Αυτή τη φορά, η σκληρή αντικομμουνιστική γλώσσα που υφέρπει στις τοποθετήσεις του βρήκε ιδεολογικό στόχο στην «ανεύθυνη αντιπολίτευση της άκρας Αριστεράς», όπως είπε μιλώντας στη Βουλή (22.9.2021).

Ο υπουργός Εσωτερικών Βορίδης και στην εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων και στην επικοινωνιακή τακτική με εκλογική εμβέλεια ξέρει να υπηρετεί τη στρατηγική της συντηρητικής παράταξης (που με όποιες αναπροσαρμογές διατηρεί την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των εκφραστών των συμφερόντων της αστικής τάξης).



Δεξιο-τέχνης της δημιουργικής ρητορικής (και αριθμητικής) βρήκε έναν τρόπο να πλασάρει τα περί αύξησης των σχολικών καθαριστριών/καθαριστών με τα ίδια χρήματα με πέρυσι (περίπου 87 εκατομμύρια). Οι εργατοώρες είναι το κλειδί και η ολιγόωρη απασχόληση… Η κυβέρνηση της ΝΔ υπολόγισε ότι σε μία ώρα ο/η εργαζόμενη καθαρίζει 160 τετραγωνικά σαν …άσπρος σίφουνας.

Έτσι, η κατανομή των κονδυλίων έγινε με τρόπο που προκάλεσε προβλήματα. Ιδιαίτερα σε δήμους που είχαν λίγους μόνιμους καθαριστές/στριες η νέα μεθοδολογία δεν κάλυψε τις ανάγκες τους σε προσωπικό. Άλλοτε κάλυπταν τις ανάγκες τους με πρόσληψη εκτάκτων (μέσω κοινωφελούς εργασίας, συμβάσεων ορισμένου χρόνου). Τώρα χρειάζεται να δώσουν χρήματα από τον δημοτικό κορβανά για να ενισχύσουν με πρόσθετο προσωπικό.

Οι αντιδράσεις δεν προέρχονται μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και γαλάζιο στέλεχος Δημήτρης Παπαστεργίου έχει ανέβει στα κεραμίδια για τα προβλήματα στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει …αόρατη την καθαριότητα στα σχολεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζομένους.

Ο Μάκης Βορίδης έφτασε έτοιμος στη Βουλή για να κάνει λαμπίκο το επικοινωνιακό τρικ της ιδεολογικής του καθαρότητας στα δεξιά της δεξιάς της «γαλάζιας πολυκατοικίας». Δεν περιορίστηκε να ψάλει ένα “δοξαστικό” στην … πρωτοποριακή μεθοδολογία για την κατανομή θέσεων εργασίας καθαριστριών στα σχολεία , απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη. Ξεκίνησε από την αριθμητική της λιτότητας και κατέληξε στην ιδεολογικά επίθεση στην Αριστερά με κατατάξεις πολωτικής λογικής των δυο άκρων-με όρους «μπουγάδας».

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που προκηρύχθηκε για το τρέχον διδακτικό έτος αυξήθηκε κατά 1895 άτομα σε σχέση με το 2020 , ενώ ο αριθμός των ωρών ημερησίας απασχόλησής τους αυξήθηκε κατά 22%. Μάλιστα, τόνισε ότι όλα αυτά «επετεύχθησαν» αξιοποιώντας το ίδιο ποσό που είχε διατεθεί και πέρυσι, και είναι, όπως είπε, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τα 55 εκατομμύρια που διέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για συνεχίσει με το ιδεολογικό κρεσέντο όταν ετέθη από τον Κρίτωνα Αρσένη το αίτημα ενίσχυσης με επιπλέον 20 εκατομμύρια ευρώ για την καθαριότητα-που ας μην ξεχνάμε είναι αίτημα και της ΚΕΔΕ. Τότε, ο Μάκης Βορίδης μίλησε για επιπλέον ενίσχυση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στους δήμους στο πλαίσιο ενίσχυσης τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και πρόσθεσε: «Σας ενδιαφέρουν εσάς τα χρήματα των φορολογουμένων; Καταλαβαίνετε τί θα πει ευθύνη; Φυσικά όχι. Η ανεύθυνη αντιπολίτευση
της άκρας Αριστεράς»…

Οποία κατηγοριοποίηση!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τοποθετεί τη ΝΔ σε περίοπτη θέση στα νεοφιλελεύθερα τοπόσημα. Και όσο πλησιάζει η εκλογική ώρα για τις βουλευτικές κάλπες , τόσο με τα στελέχη της θα διαμορφώνει σκηνικό τεχνητής πόλωσης και διλημμάτων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου