Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2021

Ανδρέας Λοβέρδος: Επιβεβαίωσε ότι στόχος της υποψηφιότητάς του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ





Τον πραγματικό του ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας ανέδειξε στο χτεσινό ντιμπέιτ των τριών διεκδικητών της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σε ένα κρεσέντο αντι-σύριζα λογικής, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Βενιζέλου – Σαμαρά (ο οποίος αποχώρησε από τη συζήτηση αμέσως μετά την τοποθέτησή του για να συνεχίσει την περιοδεία του στην Κεφαλλονιά), μιλώντας για τα προβλήματα της δημοκρατίας, τσουβάλιασε τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Π. Καμμένο, τη... Χρυσή Αυγή, τον Όρμπαν, τον Τραμπ, τον Μπολσονάρου, για να καταλήξει με το διαστρεβλωμένο από τη Ν.Δ. αφήγημα περί «αρμών της εξουσίας».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έτσι αποκάλυψε και τον ρόλο που θα έχει την επόμενη μέρα του πολιτικού σκηνικού, που δεν είναι άλλος από το να αποτρέψει τον διάλογο και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και να ανασχέσει την απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που εφαρμόζει στη χώρα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Χαρακτηριστική στο ντιμπέιτ, ήταν η αναφορά του Ν. Ανδρουλάκη ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν θεσμικά κόμματα, αλλά κόμματα – καρτέλ, αλλά και του Χ. Καστανίδη ότι εσωκομματική δημοκρατία είναι, μεταξύ άλλων, να σέβεσαι τη διαφωνία και όχι να απειλείς με διαγραφές.

Δημοκρατία
Αν στο ζήτημα της εσωκομματικής δημοκρατίας υπήρξε κοινός τόπος για το μεγάλο έλλειμμα που παρατηρούν, το ίδιο δεν συνέβη ως προς το δεύτερο ζήτημα, με χαρακτηριστική την κίνηση του Χάρη Καστανίδη να απευθυνθεί στους συνυποψηφίους του σχολιάζοντας:

«Άκουσα αρκετές φορές σε θέματα δημοκρατίας μια κριτική υψηλών τόνων προς τα αριστερά, αλλά μια πολύ χαμηλόφωνη έως απούσα κριτική προς την παρούσα νεοσυντηρητική κυβέρνηση. Να υπενθυμίσω στους συνομιλητές την αποστολή μας ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να κρίνουμε δίκαια προς πάσα κατεύθυνση».

Πιο εξισορροπητικός απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να δούμε το θέμα της ενίσχυσης της διάκρισης των εξουσιών» μιλώντας για «συντηρητικό πρωθυπουργικό μοντέλο διακυβέρνησης» και με την υπάρχουσα και την προηγούμενη διακυβέρνηση χαρακτηρίζοντας το δημοψήφισμα του 2015 ως το «πιο ακραίο παράδειγμα που έδειξε τα όρια του σεβασμού των θεσμών».

Αιφνιδιάζει
Σε συνέχεια της προαναφερθείσας παρατήρησής του ο Χ. Καστανίδης επισήμανε ότι «πρώτη φορά δεξιά κυβέρνηση στον τόπο μας πριν από μερικές ημέρες αποφάσισε, την ώρα που έληγαν οι θητείες δύο ανεξάρτητων αρχών, του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού και της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, αιφνιδιαστικά να προτείνει τροπολογίες για να κερδίσει την ηγεσία τους».

«Αιφνιδιάζει αν ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δεν βρίσκει την αλήθεια στην κριτική του και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά» σχολίασε.

Με πληροφορίες από την avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου