Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21, 2021

«Πισώπλατες μαχαιριές» καταλογίζει η Γεννηματά στον Λοβέρδο...

 



Φουντώνει η εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΚΙΝΑΛ ενόψει της εκλογής ηγεσίας που εκτός απροόπτου θα αποφασιστεί για τον Νοέμβριο.

Η Φώφη Γεννηματά, που την Πέμπτη επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη την απόφαση για «αυτόνομη πορεία», έσπευσε φωτογραφικά να απαντήσει στον Γιάννη Πρετεντέρη, που με άρθρο του την καλούσε... να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση της ηγεσίας. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε το Σάββατο στην εφημερίδα «Μακεδονία» για «πισώπλατες μαχαιριές» και δήλωσε ότι «πολιτικοί μας αντίπαλοι, οικονομικά συμφέροντα και τα παπαγαλάκια τους, που επί χρόνια επιδιώκουν να τελειώνουν με το ΠΑΣΟΚ και τώρα με το Κίνημα Αλλαγής, θα πάρουν την απάντησή τους».

Σχετικά με τη συζήτηση για επιστροφή του ονόματος και του πράσινου ήλιου του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά , επαναλαμβάνει ότι το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει γιατί υπάρχει το ΠΑΣΟΚ, και πως το ΠΑΣΟΚ υπάρχει γιατί υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. «Έκανα τα πάντα “προστατεύοντας” το, ώστε να μπορεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ να είναι ακόμα εδώ, ζωντανό, κινητήριος άξονας του Κινήματος Αλλαγής. Ο ήλιος ο πράσινος παρέμεινε ψηλά στα ψηφοδέλτια μας και αποτελεί χρέος μας να ενισχυθεί ο υψηλός συμβολισμός του» είπε χαρακτηριστικά.

Τη Γεννηματά «βλέπει» ο Λοβέρδος  πίσω από τις διαρροές περί πρόθεσής του να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. 

Παρουσιάζοντας χθες τη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του υπό την μορφή προσυμφωνημένων (όπως διευκρίνισε) ερωτήσεων από πολιτικούς φίλους του, ο Ανδρέας Λοβέρδος διατύπωσε σκληρές κατηγορίες -αν και φωτογραφικά- κατά της Φώφης Γεννηματά, καταλογίζοντάς της ότι οι διαρροές περί πρόθεσής του να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. εφόσον κερδίσει την ηγεσία του κόμματος προέρχονται από το στρατόπεδό της. «Στον χώρο μας δημόσια δεν το λέει κανένας. Υποστηρικτές μιας υποψηφιότητας το διαχέουν ως επιχείρημα εναντίον μου και αυτό δεν είναι σωστό, αλλά δειλό και άνανδρο». Πρόσθεσε ότι «όσοι ενδεχομένως έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ για κάτι μεταγενέστερο δικαιούνται να το λένε γιατί βοηθάνε τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως όσοι δεν έχουν συμφωνήσει μαζί τους πρέπει να σταματήσουν να το λένε γιατί είναι ανοησία».

Σχολίασε πως «όποιος θέλει να κάνει κόλπα με τη Ν.Δ. διευκολύνεται με το όνομα “ΚΙΝΑΛ”, που δεν έχει ιστορία, όμως ο ίδιος, που έχει επιλέξει το “ΠΑΣΟΚ”, οριοθετείται δεξιά και αριστερά». Ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά ότι «προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εγώ δεν βλέπω», κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ αναφορικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ., την οποία αρκείται να χαρακτηρίζει «ιδεολογικό αντίπαλο».

Περιγράφοντας το «ΠΑΣΟΚ» που επιθυμεί, μίλησε για «προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό, πατριωτικό κόμμα του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς» και προέταξε τις αλλαγές στις θέσεις, με πρώτη τη μετανάστευση και την ασφάλεια του πολίτη. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έφτασε στο σημείο να συνδέσει τους μετανάστες με την ασφάλεια του πολίτη. Είπε ότι πρέπει να υπάρχουν «τόσοι όσους αντέχει η οικονομία, η κοινωνία και το εθνικό συμφέρον»...

the pressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου