Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21, 2021

«Μύλος» με το καθεστώς των επισκέψεων στα οδοντιατρεία! ΒΙΝΤΕΟ





Γιατί επικρατεί σύγχυση - Τι λέγεται από το πρωί, τι λέει το ΦΕΚ, τι λένε οι οδοντίατροι

Με τεστ ή όχι; Και αν ναι, με τι τεστ; Μοριακό, ή rapid; Τεστ και για τους εμβολιασμένους, ή μόνο για τους ανεμβολίαστους; Καταιγισμό ερωτημάτων και αντιδράσεων έχει προκαλέσει η σύγχυση που αφορά το τι θα γίνει με τις επισκέψεις στα οδοντιατρεία.

Από το πρωί είχε γίνει γνωστό ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν rapid test και οι ανεμβολίαστοι μοριακό αν θέλουν να πάνε στον οδοντίατρο, με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής να διαφωνεί κάθετα και να εκφράζει την αγανάκτησή του μέσω του Βασίλη Σταθόπουλου, μέλος του Συλλόγου.

Ο κ Σταθόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε, μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχουν αντιδράσεις, υπάρχει διάχυτη αγανάκτηση. Γιατί δεν μπορείς σε ένα οδοντιατρείο το οποίο έχει γίνει ‘φρούριο’ με δικές μας δαπάνες, να το διαχειρίζεσαι όπως ένα άλλο μέρος στο οποίο συχνάζουν πολίτες χωρίς μάσκες. Οι οδηγίες προς τα μέλη μας είναι πάρα πολύ σαφείς. Δεν θα ταυτιστούν, για παράδειγμα, δύο ραντεβού».

.

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Εμβολιασμένοι ελεύθερα, ανεμβολίαστοι με rapid

Σύμφωνα πάντως με τις διευκρινήσεις για τις νέες οδηγίες, που απεστάλησαν χθες Δευτέρα στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία:

  • Συνοδός ασθενή όταν επιβάλλεται η παρουσία του, πρέπει να είναι εμβολιασμένος και αν δεν έχει εμβολιαστεί πρέπει να έχει rapid 48 ωρών.
  • Οι εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται κανονικά.
  • Οι ανεμβολίαστοι ασθενείς προσέρχονται με rapid 48 ωρών, πλην έκτακτης επίσκεψης με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο της ΕΟΟ ότι οι «οδηγίες βασίζονται στην προφορική διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ότι θα υιοθετηθούν σε επόμενη ΚΥΑ».

Τι λέει το ΦΕΚ




Το τελευταίο ΦΕΚ που εκδόθηκε, ανέφερε ότι από τις 18 Σεπτεμβρίου για τις επισκέψεις ασθενών σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και μονάδες υγείας, δεν χρειάζεται εργαστηριακός έλεγχος εκτός αν πρόκειται να κάνουν επεμβατική εξέταση. Τότε είναι απαραίτητο το rapid test.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου