Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21, 2021

Με πνευμονία νοσηλεύεται ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι




Υποβλήθηκε και σε τεστ Covid-19, αλλά βγήκε αρνητικό


Στο νοσοκομείο με πνευμονία νοσηλεύεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι από το βράδυ της Τετάρτης, 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ο 65χρονος Ιταλός πολιτικός δεν προήδρευσε την Τετάρτη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δεν παρέστη στην ετήσια ομιλία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την «κατάσταση της Ένωσης», καθώς χρειάστηκε να εισαχθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς να «του χορηγούν αμέσως την κατάλληλη θεραπεία», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Ρομπέρτο Κουίλο, κατόπιν διάγνωσης πως πάσχει από πνευμονία.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κουίλο ανέφερε ότι ο Σασόλι ανέβασε πυρετό τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη και υποβλήθηκε σε τεστ για την Covid-19, το οποίο βγήκε αρνητικό. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, του ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» με ανάρτηση στο Twitter.


Σημειώνεται ότι η εκλογή του επόμενου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου