Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2021

Οικονόμου: Όχι lockdown στη Θεσσαλονίκη...

 



Τροπολογία με την οποία θα επιτραπεί η προμήθεια των μονοκλωνικών αντισωμάτων προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει... νωρίτερα, διότι δεν υπήρχε η σχετική έγκριση, «εκτός αν κάποιος πιστέψει σε μια μαζική προμήθεια χωρίς να έχει πάρει έγκριση». Κάνοντας, δε, έμμεση αναφορά και στον Παύλο Πολάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, υπογράμμισε ότι πίσω από τις συνεχείς προτροπές για τα μονοκλωνικά «κρύβονταν η προσπάθεια διαφόρων να δημιουργήσουν θέματα και αμφιβολίες σε ότι αφορά τον εμβολιασμό».

Τέλος στα σενάρια για lockdown στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή ενδεχόμενο lockdown στη Βόρεια Ελλάδας. «Στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε εκτεταμένες επαφές η ηγεσία προκειμένου να εξεταστεί. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown δεν υπάρχει στην ατζέντα και στην λογική της κυβέρνησης. Στη Βόρεια Ελλάδα επισημάναμε την ανάγκη να γίνουν οι εμβολιασμοί ενώ η ηγεσία του Υπουργείου θα συνεχίσει να επισκέπτεται περιοχές κυρίως εκεί που είναι χαμηλός ο εμβολιασμός».


Έκλεισαν 2 σχολικά τμήματα από τα 80.000

Παράλληλα για το κλείσιμο των σχολείων τόνισε ότι όντως κλείσανε δύο τμήματα από τα 80.000, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση γνώριζε ότι η μετάλλαξη «Δ» πλήττει αρκετά τις μικρότερες ηλικίες. «Παρακολουθούμε την κατάσταση και οι προσπάθειές μας θα είναι η εκπαίδευση να παραμείνει ανοικτή», σημείωσε ενώ αναφορικά με πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω. 

Δια ζώσης η λειτουργία των πανεπιστημίων

«Δεν υπάρχει άλλο μοτίβο από τη δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων. Δύο χρόνια οι φοιτητές δεν έχουν φοιτητική ζωή δεν έχουν κάνει εργαστήριο. Υπάρχουν γονείς που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ήξεραν τι θα κάνουν με τη φοιτητική στέγη.

Δεν συζητιέται κάτι άλλο από τη λειτουργία των πανεπιστημίων με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες», είπε και προσέθεσε ότι θα μπορούσαν τα προγράμματα των πανεπιστημίων να έχουν μια ευελιξία ενώ συμπλήρωσε ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να συνδράμει ώστε τα μαθήματα να γίνουν δια ζώσης.

Στηρίζουμε την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Αναφορικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μετά τη σχετική δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη επισήμανε ότι παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. « Με τις πολιτικές μας από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση στηρίζει αυτή την επιχειρηματικότητα. Τις δίνει κίνητρα ώστε μέσα από συγχωνεύσεις να διευρύνουν την πελατεία τους και να ευκολότερα πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Επειδή θέλουμε αυτή την επιχειρηματικότητα και δεν θέλουμε λουκέτα κινούμαστε σε αυτούς τους άξονες. Στηρίζουμε την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών»…

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου