Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2021

Η νέα δημοσκόπηση που δείχνει… σχεδόν ισοπαλία (pics)

Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες αναφορικά με την αξιολόγηση της εμφάνισης του πρωθυπουργού αλλά και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ με βάση τα ευρήματα δημοσκόπησης της MRB για το STAR.

Ειδικότερα, το 36,2% κρίνει σίγουρα ή μάλλον θετικά την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι 33,1% που κρίνει σίγουρα ή μάλλον θετικά την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το ποσοστό αρνητικών αξιολογήσεων για τον πρωθυπουργό κινείται στο 50%, ενώ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 46,7%.Όσον αφορά το ποιος πολιτικός αρχηγός κέρδισε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να κινείται οριακά καλύτερα σε σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη έπεισαν σίγουρα ή μάλλον περισσότερο το 27,1% των πολιτών, έναντι 23,7% του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως «κανένας από τους δύο» απάντησε το σαφώς μεγαλύτερο 35,9%.

Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον στις 11,2 ποσοστιαίες μονάδες. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση, η διαφορά βρισκόταν στις 11,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων στη νέα δημοσκόπηση είναι:
ΝΔ 37,9%
ΣΥΡΙΖΑ 26,7%
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 7,6%
ΚΚΕ 5,3%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,3%
ΜέΡΑ25 3,9%
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 2,0%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 1,1%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,2%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 6,6%

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου