Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2021

Γυναικοκτονία στην Ρόδο: Βίαιος, παθολογικά ζηλιάρης και υπερβολικά κτητικός ο φονιάς της Δώρας (video)




«Όλα ξεκινούν από την Παιδεία, το σχολείο, την οικογένεια, την κοινωνία», υποστηρίζει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως


Μια νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει το πανελλήνιο από το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Σεπτεμβρίου, με τη δολοφονία της Δώρας στη Ρόδο από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της να ωθεί την πρώην σύζυγό του φονιά και αυτόχειρα στην ατάκα – διαπίστωση «θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση της».

Η πρώην σύζυγος του δράστη δηλώνει συγκλονισμένης πως μόλις άκουσε για την εν ψυχρώ δολοφονία της 31χρονης κοπέλας στη μέση του δρόμου, ήταν σίγουρη ότι πρόκειται για τον Κ. Μ. «Λέω “αυτός είναι”. Όταν το άκουσα, σταμάτησα στη μέση του δρόμου και το συνειδητοποίησα», εξομολογείται στα ΜΜΕ. Η ίδια στέλνει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες. «Δεν θα πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν. Να φεύγουν, να φεύγουν αμέσως από τη σχέση τους και όχι να περιμένουν και να δίνουν ευκαιρίες».

Στη συνέχεια λέει πως, στην περίπτωση της αδικοχαμένης Δώρας, όλοι γνώριζαν, αλλά είχαν επιλέξει «να κάνουν τα στραβά μάτια». «Οι συγγενείς και φίλοι των γυναικών που γνωρίζουν όσα συμβαίνουν δεν θα πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια. Όλοι γνώριζαν», συμπληρώνει.

.

Είχε χακάρει και τον υπολογιστή της

Κομμάτια του εφιάλτη που ζούσε η άτυχη εκπαιδευτικός στη Ρόδο αποκάλυψε η φίλη της, Μαριέττα Διάκου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Την Τρίτη μιλήσαμε με την Ντόρα. Ήταν η πρώτη φορά που μίλησε για τα προσωπικά της. Ήταν ανακουφισμένη. “Είχα μια σχέση και επιτέλους κατάφερα και ξέφυγα”, μου είπε», ανέφερε.

Όπως αποκάλυψε η ίδια, ο δράστης του φονικού και αυτόχειρας «την κλείδωνε έξω από το σπίτι, τής απαγόρευε να βγαίνει στο μπαλκόνι και της είχε χακάρει τον υπολογιστή, όπως έμαθε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία είχε απευθυνθεί». Την ζήλευε υπερβολικά, ήταν κτητικός και της έκανε διαρκώς παρατηρήσεις ακόμα και για το ντύσιμό της. «Η μητέρα της γνώριζε το δράμα της Ντόρας και της είχε πει να επιστρέψει στο πατρικό της. Δύο μήνες έζησαν μαζί. Δεν γνώριζε το παρελθόν του», πρόσθεσε η κ. Διάκου.

Δύο μηνύσεις σε βάρος του δράστη από πρώην του

Στα ΜΜΕ μίλησε και ο δικηγόρος 40χρονης πρώην συντρόφου του φονιά και αυτόχειρα, Βασίλης Μπέης, αναφερόμενος σε έναν «εφιάλτη» που έζησε η συγκεκριμένη κοπέλα στα χέρια του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο είχε καταθέσει δυο μηνύσεις σε βάρος του.

Η μια ήταν για σωματική βία και απειλή, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Μπέη, ο πρώην σύντροφός της και δράστης της δολοφονίας της Δώρας, την είχε χτυπήσει άσχημα μέσα στο σπίτι της. Η γυναίκα, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της, πήγε και στο νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθούν τα χτυπήματα και να καταγραφούν.

Η δεύτερη μήνυση, που κατέθεσε η πρώην σύντροφος, ήταν σύμφωνα με τον κ. Μπέη, όταν ο δράστης προσήλθε στην εργασία της για να την απειλήσει ότι, αν δεν αποσύρει την πρώτη μήνυση, θα ανεβάσει φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές στο διαδίκτυο. «Υπάρχει μια αργοπορία στην διεκπεραίωση των μηνύσεων, ακόμα και σε σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή», κατέληξε.

Κεραμέως: «Όλα ξεκινούν από την Παιδεία»

Με αφορμή την δολοφονία της Δώρας στη Ρόδο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τοποθετήθηκε για τα συνεχή περιστατικά γυναικοκτονιών στη χώρα μας. «Άλλη μια νέα γυναίκα, μία εκπαιδευτικός αυτή τη φορά, δολοφονείται», αναφέρει η υπουργός στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Για να σταματήσει πια αυτό το φαινόμενο και για να μην ακούσουμε ξανά για “άλλη μια γυναικοκτονία”, οφείλουμε όλοι να διδάξουμε στα παιδιά μας τον αλληλοσεβασμό και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, να μεγαλώσουμε τα αγόρια και τα κορίτσια μας με θάρρος και γνώση για τα όρια και την αξιοπρέπεια, τη δική τους και των άλλων», επισημαίνει.

Προσθέτει δε, πως «τελευταία βλέπουν το φως τής δημοσιότητας διαδοχικά φρικτά εγκλήματα με έναν κοινό παρονομαστή: συντρόφους, νυν ή πρώην, που θεωρούν ότι έχουν εξουσία στα σώματα και τις ζωές των γυναικών που βρέθηκαν στο δρόμο τους» και τονίζει: «Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, μα παραμένει μεγάλη αλήθεια: όλα ξεκινούν από την Παιδεία, το σχολείο, την οικογένεια, την κοινωνία».

«Η ελληνική κοινωνία, αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνούν – ξανά. Ας είναι η τελευταία φορά», καταλήγει η υπουργός Παιδείας.

  • Δείτε την ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου