Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021

Η ατάκα Μακρόν για Τσίπρα που ο Μητσοτάκης θα ήθελε να ξεχάσει (Video)





Μπορεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να επαίρονται για την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία αλλά στην πραγματικότητα το νερό στο αυλάκι της συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας είχε μπει αρκετά χρόνια νωρίτερα, το 2015.

Κάτι που, βεβαίως, δεν ανέφερε η ελληνική πλευρά ούτε τα εγχώρια ΜΜΕ. Αλλά το έκανε ο Μακρόν, ο οποίος αναφέρθηκε στην «αμοιβαία συνεργασία τον Οκτώβριο του 2015». Και μάλλον δεν άρεσε ιδιαίτερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ως εκ τούτου, δε θα λάβει ιδιαίτερη προβολή από τα ΜΜΕ, στο θέμα δηλώσεων Μητσοτάκη – Μακρόν από το Παρίσι…

Τι είπε λοιπόν ο Μακρόν; Το εξής: «Είμαστε σε μία πολύ σημαντική στιγμή για να υπογράψουμε μία συμφωνία στο επίπεδο της ασφάλειας και της άμυνας που αποτελεί τον καρπό της εργασίας μας, μίας σχέσης που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, και φυσικά από την εργασία μας τις τελευταίες εβδομάδες. Πράγματι, αποτελεί αποτελεί το απαύγασμα μιας εργασίας που έχει επέλθει μετά την κοινή διακήρυξη τον Ιούνιο του 2018, στο πλαίσιο της διακήρυξης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας επί μίας αμοιβαίας συνεργασίας τον Οκτώβριο του 2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου