Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ -Την Πέμπτη η 24ωρη πανελλαδική απεργία


 


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 21 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα Περιφερειακά Ιατρεία, στο ΕΚΑΒ, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανάκληση των αναστολών, αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ.
Στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 8.30 το πρωί στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. Στο Ηράκλειο Κρήτης το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 το πρωί στα Λιοντάρια. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στην είσοδο του νοσοκομείου.

Στην αιχμή των απεργιακών συγκεντρώσεων βρίσκεται η επιτάχυνση του «νέου ΕΣΥ», του σχεδίου για σύστημα Υγείας κομμένο και ραμμένο στα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων και των ασφαλιστικών εταιρειών. Γιατί, όπως σημειώνει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στο σχετικό απεργιακό κάλεσμα, «νέο ΕΣΥ» σημαίνει:
Διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, φτηνοί, εξουθενωμένοι, περιπλανώμενοι υγειονομικοί από τη μία μονάδα στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες.
Νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με «κριτήριο» τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα κ.λπ.
Νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις, γιατί στο «νέο ΕΣΥ» «θα παίρνεις ό,τι πληρώνεις».
Νέα δωράκια και νέα πελατεία στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα Υγείας που λιποτάκτησε την περίοδο της πανδημίας. Νέα πεδία κερδοφορίας στην Υγεία για τα τρωκτικά από την παραπέρα εκχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων, τις εργολαβίες, τις ΣΔΙΤ.
Δημόσιες μονάδες Υγείας - αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις, με ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και με έσοδα από την οικονομική αφαίμαξη των ασθενών.

«Οσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει τα σχέδιά της για το "νέο ΕΣΥ", άλλο τόσο αποφασισμένοι είμαστε και εμείς να τα μπλοκάρουμε! Η αγανάκτηση και η οργή να μετατραπεί σε δύναμη, αγώνα και διεκδίκηση. Τον δρόμο δείχνουν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην "e-food", των δασκάλων και των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης! Ολοι στην απεργία», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ στο κάλεσμά της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου