Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου – Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας






Μεγάλος σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (19.10.2021) στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από την Κάρπαθο.

Ο σεισμός, σύμφωνα με την πρώτη πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε μέγεθος 6,1 Ρίχτερ και έγινε στις 08:32 το πρωί, στο θαλάσσιο χώρο 156 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Το εστιακό του βάθος ήταν 66,3 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο σεισμός είναι έξω από το ελληνικό τόξο.



Έγινε αισθητός στη Ρόδο, την Κάρπαθο και στη Σαντορίνη.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ ξένα Μέσα αναφέρουν ότι έγινε αισθητός μέχρι και σε Αίγυπτο και Ισραήλ.

«Ο σεισμός έγινε σε θαλάσσια περιοχή και σε μεγάλο εστιακό βάθος, δεν υπάρχει υψηλή διακινδύνευση και δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν περιμένουμε μετασεισμούς», είπε ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Μιλώντας στο enikos.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι «πρόκειται για έναν σεισμό βάθους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Θα δούμε ακριβώς πόσο είναι το μέγεθός του. Κυμαίνεται μεταξύ 6-6,3 Ρίχτερ. Ο σεισμός αυτός φανερώνει μια γενικότερη διέγερση».


Σε ερώτηση για τον εάν ο συγκεκριμένος σεισμός έχει σχέση με εκείνους στην Κρήτη, ο κ. Λέκκας απάντησε ότι «είναι στο ίδιο περιβάλλον, όμως, δεν έχει σχέση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο σεισμός αυτός δεν μπορεί να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα εντός της ελληνικής πλάκας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου