Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021

«Βόμβα» για Αρκουμανέα! Δεν παραιτήθηκε, «τον έφαγαν» για να σώσουν Άδωνη




Αρκουμανέας, Άδωνις, και το... «αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ»

Μετά τα νέα ότι ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, εγκαταλείπει τη θέση του και παραιτείται, η «Εφημερίδα των Συντακτών» ήρθε να βάλει ένα ακόμα... λιθαράκι στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας ότι τον «έφαγαν» εξαιτίας του Αδωνη Γεωργιάδη, ενώ φέρεται να οδηγήθηκε σε παραίτηση από το ίδιο το Μαξίμου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Documento, αιτία ήταν ότι ο Π. Αρκουμανέας ήθελε να καταθέσει στη δίκη που αναμένεται να γίνει για τις 23 παράνομες προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του αντιπροέδρου της ΝΔ. Πολλοί από αυτούς τους 23 παρανόμως προσληφθέντες εργάστηκαν στο γραφείο του ίδιου του Αδ. Γεωργιάδη και βάσει της επίμαχης δικογραφίας που σχηματίστηκε οι προσλήψεις τους στο τότε ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιήθηκαν «δίχως να τηρηθεί καμία νόμιμη διαδικασία ούτε για το διοικητικό ούτε για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», γεγονός που οδήγησε ύστερα από μεγάλη εισαγγελική έρευνα στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων.

Η νομότυπη αυτή στάση του Αρκουμανέα να παραστεί και να καταθέσει στο δικαστήριο για το συμφέρον του οργανισμού στον οποίο προΐστατο εξόργισε το Μαξίμου κι αυτό διαφάνηκε και από το ιδιαιτέρως… επιθετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας liberal.gr στις 5 Οκτωβρίου. Σε αυτό αναφερόταν: «Ο Π. Αρκουμανέας δικαιολογούσε δεξιά-αριστερά την επιλογή του, λέγοντας ότι είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει την ίδια θέση που είχε και το προηγούμενο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να κατανοήσει την ανεξήγητη επιμονή του να υιοθετήσει τις πρακτικές Πολάκη».

«Έτυχε να τους γνωρίζω»
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΕφΣυν» της περασμένης Παρασκευής, εισαγγελέας με πρότασή της προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εισηγείται να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι Θεόδωρος Παπαδημητρίου (πρώην διευθυντής ΚΕΕΛΠΝΟ), καλός φίλος του Αδ. Γεωργιάδη, Σταμάτης Πουλής (πρώην πρόεδρος εργαζομένων), Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (σύζυγος Πουλή και πρώην διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού ΚΕΕΛΠΝΟ) και Αικατερίνη Πολύζου (πρώην οικονομική διευθύντρια) για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για ζημιά στο δημόσιο που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, ψευδή βεβαίωση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολική βλάβη που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και για σύσταση συμμορίας.

Τις ποινικές διώξεις σε βάρος τους είχε ασκήσει η Εισαγγελία Διαφθοράς ύστερα από εξονυχιστική έρευνα και σχετικό πόρισμα του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση.

Σχετικά με τις συγκεκριμένες 23 προσλήψεις (το αποκαλούμενο και «offshore του δημοσίου» ΚΕΕΛΠΝΟ έχει κι άλλες ανοικτές δικογραφίες) ο Αδ. Γεωργιάδης είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ότι «μου έδωσαν μια λίστα ανθρώπων. Εκανα επιλογή. Και κάποιους τους γνώριζα. Ετυχε να τους γνωρίζω».

Η δικογραφία είναι πλέον στα χέρια του αρμόδιου να αποφανθεί τελικά τριμελούς δικαστικού συμβουλίου, που την έχει χρεωθεί ήδη από τις 29 Σεπτεμβρίου 2021. Εισηγητής έχει οριστεί ο Φωτεινός Καλαφάτης.

«23 για πάρτη του»
Το κουβάρι της αποκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης με τα πολλά σκέλη που αφορά τα σημεία και τέρατα τα οποία σημειώνονταν με κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από το αποκαλούμενο τότε «αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ» ξεκίνησε να ξετυλίγεται ήδη από το πρώτο τεύχος του Documento.

Στο επίμαχο δημοσίευμα αποκαλυπτόταν το περιεχόμενο νόμιμων –βάσει δικαστικής απόφασης του 2019– καταγραφών συνομιλιών, οι οποίες χρονολογούνταν μεταξύ του 2013 και του 2014, του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδ. Παπαδημητρίου. Οπως προέκυπτε από αυτές τις συνομιλίες και αναφερόταν χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, το ΚΕΕΛΠΝΟ «υπήρξε κέντρο παράνομων προσλήψεων, εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και αγοράς συμπάθειας προς αυτά. Είναι σημαντικές επίσης οι αναφορές… σε εσωκομματικές κόντρες, αφού πολλοί μνηστήρες θέλουν να έχουν λόγο, σύμφωνα πάντα με τον Θ. Παπαδημητρίου στις παράνομες προσλήψεις».

Είναι χαρακτηριστική συνομιλία του Θεόδ. Παπαδημητρίου με τη «Ζέτα», στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θα τσιμπουκωθώ πολύ άσχημα με τον Παναγιώτη για το… ακούς; Για τα θέματα των προσλήψεων. Τους έκοψε όλους, που τους έκοψε όλους. Τους έκοψε, ξέρεις τι πάει να πει, είχε μια λίστα και ο Γεωργιάδης και δικαιούται νομίζω, έτσι δεν είναι; Και ζήταγε ο […] και του έβαλε δύο… δύο! Ακούς, Ζέτα; Δύο και πήρε και μου λέει να υπογράψω εγώ τέτοιο αυτό. Του λέω καλά, τρελός παπάς σε βάφτισε; Είσαι καλά, ρε μαλάκα; Εχω, λέει, είναι αμετακίνητοι οι δικοί μου, 23 για πάρτη του. Τι να του πω, μωρέ;… θέλει να κάνει εξυπηρετήσεις για να αποκτάει δύναμη ο ίδιος…».

«Δεν εμφανίστηκαν ποτέ»
Ενα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των 23 παράνομων προσλήψεων επί υπουργίας Αδ. Γεωργιάδη ήταν η πρώην διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ Ανδρ. Θεοφιλάτου, σύζυγος του Σταμ. Πουλή, πρώην εκπροσώπου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η Ανδρ. Θεοφιλάτου ήταν μεταξύ των στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ στα οποία ασκήθηκαν διώξεις για την επίμαχη υπόθεση, η οποία είχε οδηγήσει αρκετά πρόσωπα εξ αυτών – και τον σύζυγό της– σε απόλυση από τον οργανισμό. Οπως προέκυπτε από τη δικογραφία στην οποία συμπεριλαμβάνεται το πόρισμα του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου, φέρεται ότι προέκυψε σωρεία παράνομων πράξεων ώστε οι επίμαχες προσλήψεις να παρουσιαστούν ως νόμιμες.

Σύμφωνα με το επίμαχο πόρισμα, 14 από τα συνολικά 23 άτομα που προσλήφθηκαν εκείνη την περίοδο στο ΚΕΕΛΠΝΟ αποσπάστηκαν είτε στο γραφείο του Αδ. Γεωργιάδη είτε στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Υγείας, ενώ τα υπόλοιπα τοποθετήθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής. Κάποιοι εξ αυτών υπήρξαν για χρόνια συνεργάτες του Αδ. Γεωργιάδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναγραφόταν στη μήνυση που είχε καταθέσει ο πρώην αναπληρωτής Υγείας Παύλος Πολάκης και η οποία οδήγησε στη σύνταξη ποινικής δικογραφίας, κάποιοι από τους 23 «φαίνονται ότι δούλευαν σε δομές στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στις οποίες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν εμφανίστηκαν ποτέ».

Οι χορηγίες
Οι επίμαχες προσλήψεις φαίνεται ότι έγιναν για τη δημιουργία προστατευτικής δομής για HIV οροθετικούς αστέγους. Η Ανδρ. Θεοφιλάτου και η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ Αικ. Πολύζου απέστειλαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς βεβαιώσεις ότι η αποζημίωση των 23 υπαλλήλων «δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς έλαβε τόπο συνολικά και αποκλειστικά από πιστώσεις ιδιωτικών χορηγιών-δωρεών, σύμφωνα με τις ληφθείσες αποφάσεις του ΔΣ». Οι επίμαχες «χορηγίες» για τις οποίες γινόταν λόγος αφορούσαν μια χορηγία 300.000 ευρώ από την εταιρεία Estée Lauder.

Σε εσωτερικά έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ που εμπεριέχονται στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και έγγραφα για καθέναν από τους 23 υπαλλήλους. Στα συγκεκριμένα έγγραφα που υπογράφονταν από την Ανδρ. Θεοφιλάτου αναφερόταν ότι η απασχόληση κάθε υπαλλήλου «γίνεται αποκλειστικώς από τους πόρους συγκεκριμένων δωρεών», δηλαδή της χορηγίας της Estée Lauder. Στα επίμαχα έγγραφα η Ανδρ. Θεοφιλάτου εμφανίζεται να απευθύνεται στο τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης του κέντρου προκειμένου να πιστοποιήσει «τη δυνατότητα απασχόλησης του υπαλλήλου βάσει του παρόντος ταμειακού υπολοίπου αυτών».

«Προφανής μεθόδευση»
Πράγματι το τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης προέβη στην πιστοποίηση που του ζητήθηκε, αφού, όπως απάντησε, κάθε υπάλληλος «δύναται να απασχοληθεί έως τον Μάιο του 2014 βάσει του ταμειακού υπολοίπου των δωρεών». Οι εν λόγω βεβαιώσεις είχαν χαρακτηριστεί από τον Π. Πολάκη στη μήνυσή του ως «καραμπινάτες ψευδείς βεβαιώσεις οι οποίες κατασκευάστηκαν εκ των υστέρων».

Αλλωστε στη δικογραφία συμπεριλαμβανόταν και το έγγραφο 4410/τρις της 17ης Δεκεμβρίου 2008, που διέψευδε τις βεβαιώσεις των –απολυμένων πλέον– στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Κι αυτό γιατί στο επίμαχο έγγραφο αναλυόταν πώς θα κατανεμηθεί η χορηγία της Estée Lauder και βάσει αυτού το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ψήφισε θετικά για την αποδοχή της και κατ’ επέκταση για τη δημιουργία της δομής. Ακόμη αναφερόταν ρητά ότι αυτές οι 300.000 ευρώ αφορούσαν αποκλειστικά το ενοίκιο του ακινήτου που θα φιλοξενούσε τη δομή, εργασίες διαμόρφωσης και αγοράς εξοπλισμού. Αναφορικά με την απασχόληση προσωπικού και εξωτερικών συνεργατών αναφερόταν ρητώς ότι «η αμοιβή του προσωπικού βαραίνει τον προϋπολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αναφέρεται σε καθαρές αποδοχές κατ’ έτος». Ως αποτέλεσμα, ο Π. Πολάκης έκρινε ως «προφανή τη μεθόδευση των Θεοφιλάτου Ανδρονίκης και Πολύζου Αικατερίνης που υπογράφουν τα έγγραφα που σας απεστάλησαν να βεβαιώνουν ψευδώς το ευκόλως υπονοούμενο ότι οι 23 παρανόμως προσληφθέντες υπάλληλοι πληρώνονταν μέσω χορηγίας και όχι από το Δημόσιο».

«Καμία νόμιμη διαδικασία»
Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην επίμαχη δικογραφία, οι προσλήψεις για τις οποίες η εισαγγελέας ζητά να στηθεί εδώλιο για τους τέσσερις κατηγορούμενους φέρεται να πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Μάιο του 2014. Σύμφωνα με το πόρισμα, οι συγκεκριμένες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν «δίχως να τηρηθεί καμία νόμιμη διαδικασία ούτε για το διοικητικό ούτε για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», αφού προσλήψεις δεν πραγματοποιήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, ουδέποτε εκδόθηκε απόφαση του αρμόδιου υπουργού για την πρόσληψή τους, ενώ οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν αναρτήθηκαν ως όφειλαν στον ιστότοπο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αν και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι αναγράφονταν –σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία– στις μισθοδοτικές καταστάσεις ως υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, εντούτοις δεν πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά σε «έτερες θέσεις».

Το συνολικό κόστος από τις συγκεκριμένες προσλήψεις ανήλθε – σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της δικογραφίας– σε 252.629,18 ευρώ. Η πληρωμή τους δεν πραγματοποιήθηκε ούτε από τη χορηγία της Estée Lauder ούτε από τη χορηγία του ΟΠΑΠ –όπως υποστηρίχτηκε μετέπειτα– αλλά είτε από κρατικές επιχορηγήσεις είτε από μέρος δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ το οποίο είχε λάβει το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2009 με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας της γρίπης H1N1.

O Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΥ, θέλησε να καταθέσει στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις 23 παράνομες προσλήψεις και το Μαξίμου του έδειξε την… πόρτα της εξόδου

Ο διευθυντής και το μοντέλο
Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το… βιογραφικό πολλών εκ των προσληφθέντων και ειδικότερα η σχέση τους με τον Αδ. Γεωργιάδη. Στους προσληφθέντες συγκαταλεγόταν και ο διευθυντής του γραφείου του Αδ. Γεωργιάδη Γιάννης Θεοδωράτος, που φέρεται να απασχολήθηκε ως ΔΕ διοικητικός από την 1η Νοεμβρίου 2013 έως τις 31 Μαΐου 2014. Ο Γ. Θεοδωράτος εμφανίζεται ως δημοσιογράφος, έχοντας παρουσιάσει εκπομπές γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος στο Blue Sky. Σύμφωνα με έγγραφο που είχε παρουσιαστεί στην εξεταστική για την υγεία από τον Π. Πολάκη, ο Θεοδωράτος εμφανιζόταν επίσης ως πρόσωπο που έδωσε εντολή για πολλές από τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μεταξύ όσων προσλήφθηκαν συγκαταλέγεται και η σύζυγος του Θεοδωράτου Χριστίνα Ιωαννίδου, που είναι απόφοιτη λυκείου και πραγματοποίησε σεμινάρια ιστορίας στην Ελληνική Αγωγή του Αδ. Γεωργιάδη.

Ενα ακόμη πρόσωπο ήταν το πρώην μοντέλο και νυν δημοσιογράφος Ιωάννα Δεμεντή. Είχε κερδίσει τον τίτλο «Μις Βόρεια Ελλάδα 2008» και «Miss Talent Europe 2009», ενώ μετέπειτα παρουσίασε διάφορους διαγωνισμούς ομορφιάς.

Αλλο ένα πρόσωπο είναι η δημοσιογράφος Βίκυ Παπαλουκά, η οποία εμφανιζόταν στις μισθοδοτικές καταστάσεις να αποζημιώνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2014, ενώ από τις 11 Ιουνίου του ίδιου έτους εργάστηκε στο γραφείο του μετέπειτα υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη.

Ο κατάλογος δεν τελειώνει εκεί, αφού στα επίμαχα ονόματα συμπεριλαμβάνεται αυτό της Παρασκευής Κατραβά. Είναι η αδερφή της ιδιαιτέρας γραμματέα του Αδ. Γεωργιάδη Βασιλικής Κατραβά, η οποία είχε έρθει στο προσκήνιο επειδή, όπως είχε αποκαλύψει το Documento, εμφανιζόταν να λαμβάνει από το ΚΕΕΛΠΝΟ περί τις 10.000 ευρώ επί υπουργίας Αδ. Γεωργιάδη αναφορικά με την παροχή «συμβουλευτικών υπηρεσιών» στο eHealth Forum 2014, η διοργάνωση του οποίου κατέληξε τελικά στη Λίνα Στουρνάρα μέσω και σχετικής υπουργικής απόφασης του Αδ. Γεωργιάδη.

Στους προσληφθέντες συγκαταλεγόταν και ο Κωνσταντίνος Κούτρης, ο οποίος συνδέεται με τον Αδ. Γεωργιάδη μέσω της εταιρείας ΑΛΣ ΑΕ, την οποία είχε ιδρύσει ο Αδ. Γεωργιάδης το 2011. Ο Κ. Κούτρης είχε απασχοληθεί στην επίμαχη εταιρεία –όπως αναγράφεται στη δικογραφία– από το 2005 έως το 2012, σκηνοθετώντας τηλεοπτικές εκπομπές του Αδ. Γεωργιάδη μέσω του Link της ΑΛΣ και του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky. Σύμφωνα με την κατάθεση του Κ. Κούτρη, η ΑΛΣ άνηκε στον θείο του Νικηφόρο Κισσανδράκη και στη μητέρα του Αικατερίνη Κισσανδράκη, ενώ ως το 2007 στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας συμμετείχε και ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ακόμη ένα από τα επίμαχα πρόσωπα είναι η Μαριέτα Δήμα,η οποία τοποθετήθηκε «στο γραφείο του υπουργού Υγείας», αν και στο έγγραφο τοποθέτησής της αναφέρεται ως «υπάλληλος ΚΕΕΛΠΝΟ» Η Μαρ. Δήμα –κάτοχος απολυτηρίου ενιαίου λυκείου– μέσω υπουργικής απόφασης του Αδ. Γεωργιάδη τοποθετήθηκε στις 26 Ιουλίου 2019 στη θέση της ειδικής συνεργάτιδας στο πολιτικό γραφείο του.

Ανάθεση στον μπατζανάκη
Η υπόδικη για υποθέσεις των προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ Ανδρ. Θεοφιλάτου υπήρξε ιδιαιτέρως σημαίνον πρόσωπο για τη ΝΔ, αφού επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή ήταν ειδική σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού στο Μαξίμου. Ηταν επίσης συνεργάτιδα του Θεόδωρου Ρουσόπουλου. Σύμφωνα με κατάθεση που είχε δώσει ο Π. Πολάκης, είναι επίσης αδερφή της Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου, η οποία «εργαζόταν σε προηγούμενο χρονικό διάστημα στο υπουργικό γραφείο του Αδωνη».

Ο –επίσης υπόδικος– Σταμ. Πουλής, σύζυγος της Ανδρ. Θεοφιλάτου, εκτός από πρόεδρος της επιτροπής εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρξε και μέλος στην επιτροπή προμηθειών του κέντρου, ενώ στις τελευταίες εκλογές ήταν και υποψήφιος με τη ΝΔ στη δυτική Αττική. Η εύρυθμη λειτουργία της επιτροπής προμηθειών ελεγχόταν από το τμήμα Διοικητικού Συντονισμού του κέντρου, δηλαδή από την ίδια την Ανδρ. Θεοφιλάτου.

Το 2013 με εισήγηση του Σταμ. Πουλή και ακόμη δύο μελών της επιτροπής προμηθειών του οργανισμού η εταιρεία ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ ΕΠΕ υπέγραψε σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ για συντήρηση του κτιρίου προστατευόμενων διαμερισμάτων –πρόκειται για τη δομή φιλοξενίας άπορων οροθετικών– αντί συνολικού τιμήματος 134.900 ευρώ. Η ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ είναι εταιρεία του Γιώργου Δρόση,ο οποίος είναι σύζυγος της Κων. Θεοφιλάτου, άρα μπατζανάκης του Σταμ. Πουλή. Η ανάθεση του έργου δεν έγινε με διαγωνισμό αλλά με προσφορά.

€300.000 σε δύο χρόνια
Το 2014 επιλέχθηκε εκ νέου η ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ για να αναλάβει το έργο συντήρησης κτιρίου – πάλι με προσφορά– με εισήγηση του Σταμ. Πουλή. Σύμφωνα με την επίμαχη σύμβαση, η εταιρεία του Γ. Δρόση έλαβε 150.000 ευρώ για αντίστοιχες συντηρήσεις. Ως αποτέλεσμα η ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ έλαβε σε διάστημα δύο χρόνων περίπου 300.000 ευρώ για συντήρηση κτιρίου.

Υπήρξε και μια τρίτη, «μικρότερη» σύμβαση. Τον Φεβρουάριο του 2014, πάλι με εισήγηση του Σταμ. Πουλή, η εταιρεία του Γ. Δρόση ανέλαβε την ηλεκτρολογική παρέμβαση κτιρίου αντί προσφοράς 19.800 ευρώ που κατέθεσε.

Ο Γ. Δρόσης ήταν επίσης ιδιοκτήτης της εταιρείας Δρόσης Γεώργιος και Σία ΕΕ που ανέλαβε το έργο –ακόμη μια φορά μέσω ανάθεσης του υπεύθυνου της Δομής Προστατευόμενων Διαμερισμάτων Σταμ. Πουλή– της τροφοδοσίας 21 φιλοξενούμενων ατόμων. Η εταιρεία βάσει της σύμβασης κλήθηκε να παραδίδει 50 μερίδες φαγητού ημερησίως. Κάθε μερίδα κόστιζε 12,5 ευρώ, είτε ήταν κοκκινιστό κρέας είτε φακές!

Εκατομμύρια σε ΜΜΕ αλά «λίστα Πέτσα»
Το Documento είχε αποκαλύψει ακόμη μία υπόθεση που αφορούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ και στην οποίο εμπλέκεται το όνομα της Ανδρ. Θεοφιλάτου. Φαίνεται ότι το κέντρο χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για τη διανομή διαφημιστικών κονδυλίων επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ειδικά την προεκλογική χρονιά του 2014. Σύμφωνα με πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο προϋπολογισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ για το 2014 ανερχόταν σε 56.500.000 ευρώ. Οι προμηθευτές του οργανισμού έλαβαν συνολικά 15.158.234 ευρώ, εκ των οποίων τα 5.868.309, ήτοι το 40% των δαπανών του κέντρου, διατέθηκαν για «επικοινωνία». Πολλές από τις επίμαχες συμβάσεις εγκρίθηκαν και υπογράφηκαν από την Ανδρ. Θεοφιλάτου εξαιτίας της ιδιότητάς της ως υπεύθυνης του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε κάποιες περιπτώσεις ιστοσελίδες που έλαβαν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανίζονται να έχουν δημιουργηθεί λίγο προτού υπογραφούν οι επίμαχες συμβάσεις με το κέντρο, κάποιες λειτουργούν αφού πρώτα υπέγραψαν τη σύμβαση, ενώ άλλες εμφανίζουν μηδενική επισκεψιμότητα. Είναι αξιοσημείωτο ότι έλαβαν 75.000 ευρώ συνολικά από το ΚΕΕΛΠΝΟ –επί υπουργίας Αδ. Γεωργιάδη– οι ιστοσελίδες iraklismedia.gr και blueskytv. gr, ιδιοκτησίας του Νικηφ. Κισσανδράκη, ο οποίος υπήρξε συνέταιρος του αντιπροέδρου της ΝΔ αφού υπήρξαν αμφότεροι μέλη του ΔΣ της εταιρείας ΑΛΣ.

Πηγή: documentonews.gr / Βασίλης Ανδριανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου