Κυριακή, Οκτωβρίου 24, 2021

Καταδίωξη στο Πέραμα: Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση από τα κόμματα για τους χειρισμούς της Αστυνομίας





Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην ενός, ζητούν εξηγήσεις και απαντήσεις από την Κυβέρνηση


Η λέξη «ανασφάλεια» κυριαρχεί στις περισσότερες δηλώσεις των κομμάτων για το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα, όπου έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των.... αστυνομικών ένας εκ των τριών κακοποιών που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη.


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην ενός, ζητούν εξηγήσεις και απαντήσεις από την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της Αστυνομίας και το πως «μια καταδίωξη ρουτίνας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, κατέληξε με έναν νεκρό.

Διαβάστε ακόμα: Καταδίωξη στο Πέραμα: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι επτά αστυνομικοί (video)
ΣΥΡΙΖΑ: «Να διασφαλίσουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών»

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά εξηγήσεις για την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας στα χθεσινά επεισόδια στο Πέραμα και αναφέρει:

«Τα όσα συνέβησαν χθες στο Πέραμα, υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών. Οφείλουν να εξηγήσουν πώς καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα, αντί για σύλληψη να έχουμε ένα νεκρό και επτά τραυματίες».

Η αξιωματική αντιπολίτευση, επιτίθεται και στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να βγάλει πόρισμα ότι όλα έγιναν καλώς και ότι δουλειά της αστυνομίας είναι η μετατροπή της Αθήνας σε άγρια Δύση. Ελπίζουμε ειλικρινά η κυβέρνηση να μην καλύψει αυτόν τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Η ασφάλεια των πολιτών της χώρας απαιτεί σχέδιο, ψυχραιμία και επιχειρησιακή σοβαρότητα».

ΚΚΕ: «Σοβαρά ερωτηματικά για τις οδηγίες που έχουν δοθεί»

Το ΚΚΕ με δήλωσή του ζητά απαντήσεις από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τους χειρισμούς της Αστυνομίας και τις συνθήκες του περιστατικού στο Πέραμα:

«Τα γεγονότα στο Πέραμα, που είχαν ως αποτέλεσμα ένα νεκρό και τραυματίες, μετά μάλιστα από καταδίωξη και καταιγισμό πυροβολισμών μέσα σε κατοικημένη περιοχή, προκαλούν δικαιολογημένα μεγάλη ανησυχία κι ανασφάλεια. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να δώσουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για τις συνθήκες που εξελίχθηκε το όλο περιστατικό και κυρίως για τη χρήση των όπλων, χωρίς να προκαταλαμβάνεται το αποτέλεσμα της έρευνας. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι τέτοιου είδους περιστατικά έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για τις οδηγίες που έχουν δοθεί όσον αφορά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κι εμπλοκής».
ΜέΡΑ25: «Ένα ανθρωποκυνηγητό ρουτίνας κατέληξε με νεκρό»

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΜέΡΑ25 για τα γεγονότα του Περάματος, αναφέροντας ότι είναι «στρατηγική επιλογή» του Κυριάκου Μητσοτάκη «να επενδύσει στην ‘ασφάλεια’ με τον τρόπο που η ‘βαθιά Δεξιά‘ αντιλαμβάνεται τον όρο».

Αναλυτικά:


«Η βροχή από σφαίρες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχε ως αποτέλεσμα ένα ανθρωποκυνηγητό ρουτίνας στο Πέραμα να καταλήξει με νεκρό τον ένα από τους (άοπλους) κυνηγημένους, δεν ξύπνησε μόνο μνήμες 2008. Επιβεβαιώνει με τον τραγικότερο τρόπο ότι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επενδύσει στην «ασφάλεια» με τον τρόπο που η «βαθιά Δεξιά» αντιλαμβάνεται τον όρο, τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα, με τους «φρουρούς της έννομης τάξης» να γίνονται κατά κόρον μέρος των προβλημάτων που αποστολή τους είναι υποτίθεται να λύσουν. Ταυτόχρονα, οι απαράδεκτες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και μάλιστα λαλίστατων, τηλεοπτικών πρωτοκλασάτων Υπουργών, όχι μόνο δεν καθησυχάζουν τους φόβους μας, αλλά εμπεδώνουν ακόμα περισσότερο ότι το επιτελικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε. δεν συνιστά εξ ορισμού και εκ πεποιθήσεως κράτος δικαίου».
Ελληνική Λύση: «Εμείς θα τους παρασημοφορούσαμε»

Αποστάσεις και διαφορετική οπτική από τα υπόλοιπα κόμματα είχε η Ελληνική Λύση, η οποία μέσω του Κυριάκου Βελόπουλου σχολίασε το γεγονός ότι συνελήφθησαν οι επτά αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα:

«Εμείς, δεν θα οδηγούσαμε ποτέ τους αστυνομικούς στο αυτόφωρο και στον εισαγγελέα αλλά αντίθετα, θα τους παρασημοφορούσαμε. Διότι, με κίνδυνο της ζωής τους, τα σώματα ασφαλείας υπερασπίζονται τον πολίτη. Για εμάς αυτοί οι αστυνομικοί είναι ήρωες και δεν αξίζουν αυτής της δικαστικής ταλαιπωρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου