Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021

Ντόρα Μπακογιάννη: Πως έμαθε ότι έχει καρκίνο – Η «δυνατή στιγμή» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη






Ένα από τα πρώτα τηλεφωνήματα που έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη όταν οι γιατροί διέγνωσαν τον καρκίνο, και συγκεκριμένα το πολλαπλό μυέλωμα, ήταν στον αδερφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν, μιλούν για μια δυνατή στιγμή ανάμεσα στα δύο αδέρφια. “Ντόρα είμαι στο πλευρό σου” ήταν η αντίδραση του Πρωθυπουργού και μαζί, καθ΄ όλη τη διάρκεια... της προηγούμενης εβδομάδας, συντόνισαν όλες τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει η κ. Μπακογιάννη σε σχέση με τους γιατρούς που έπρεπε να συμβουλευτεί, στάθμισαν τις εκτιμήσεις για τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει, και συζήτησε μαζί της τις αγωνίες της για τον «αόρατο εχθρό».
Πως έμαθε για την εμφάνιση του καρκίνου

Η είδηση ήταν κεραυνός εν αιθρία και για την ίδια την κ. Μπακογιάννη.

Ήταν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας όταν έκανε τον αιματολογικό έλεγχο ρουτίνας, μετά και την εγχείριση που είχε κάνει στο γόνατο της. Εξετάσεις στο πλαίσιο παρακολούθησης της μετεγχειρητικής πορείας. Μία τιμή στις εξετάσεις χτύπησε “καμπανάκι κινδύνου”. Ακολούθησε νέος γύρος εξετάσεων για να διαγνωστεί η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, όπως ανέφερε και η ίδια στην ανάρτηση με την οποία γνωστοποίησε την ασθένεια, το πολλαπλό μυέλωμα είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.

Ο θεράπων ιατρός της ο καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θανάσης Δημόπουλος, και σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει άμεσα ανοσοθεραπεία.
Μητσοτάκης: Θα βγει νικήτρια

«Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια» ανέφερε ο Πρωθυπουργός σε ανάρτηση του, την οποία συνόδευσε και με μία καρδούλα.
«Ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία ατυχία»

«Θεωρώ ότι ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει κάνει χιλιόμετρα στην Πολιτική έχει υποχρέωση να πει την αλήθεια και για τα θέματα υγείας του. Πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε όλους περνούν το ίδιο ότι δεν είναι μόνοι τους. Να τους πει ότι ο καρκίνος είναι μια αρρώστια η οποία πολεμιέται, σήμερα ακόμα περισσότερο από το παρελθόν” ήταν η πρώτη δήλωση της κ. Μπακογιάννη, μετά τη δημοσιοποίηση της ασθένειας της.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για τις Γερμανικές εκλογές, σε προσωπικό, ανθρώπινο τόνο, δεν έκρυψε τα συναισθήματα που βιώνει ο άνθρωπος που έρχεται αντιμέτωπος με τη σοβαρότερη μάχη της ζωής του.

“Δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη.

Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου. Ελπίζω όμως να είναι η τελευταία. Ελπίζω κι από αυτή την προσπάθεια να βγω ακόμα πιο δυνατή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τα μηνύματα που έχω λάβει είναι τόσο πολύ συγκινητικά. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων” πρόσθεσε με φανερή συγκίνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου