Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021

Βία, υποχρεωτικό εγκλεισμό και τραμπουκισμό κατά του Κοσμήτορα καταγγέλλει το Πολυτεχνείο Κρήτης!
Για μια επίπληξη αφισορρύπανσης


Με ανακοίνωσή της η Κοσμητεία ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει τη συμπεριφορά ομάδας ατόμων με άγνωστους εξωακαδημαϊκούς, αλλά και φοιτητές, η οποία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Κοσμητεία προχώρησαν σε απίστευτες πράξεις εντός της σχολής.

Φοιτητής που επιπλήχθηκε για αφισορρύπανση στο κυλικείο του Κτηρίου Επιστημών αντέδρασε με άσχημο τρόπο, ενώ παρόντες ήταν και άλλοι δύο (δήλωσαν φοιτητές και μέλη παράταξης). Όταν το μέλος της Κοσμητείας ΗΜΜΥ κ. Μπλέτσας ζήτησε τα ονόματά τους για να κάνει καταγγελία αφοσορρύπανσης, δέχθηκε απειλές.

Δύο ημέρες μετά το περιστατικό, ακολούθησε τετράωρος αναγκαστικός εγκλεισμός του Κοσμήτορα στο γραφείο του από ομάδα 20-30 ατόμων, μεταξύ των οποίων και πολλοί εξωακαδημαϊκοί.

Όπως αναφέρει η Κοσμητεία, ο Κοσμήτορας κρατήθηκε από την ομάδα σε «αποπνικτική ατμόσφαιρα και υπό συνεχείς ύβρεις, απαγορεύοντάς του να βγει από το γραφείο … Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του απαγορεύθηκε με βία η χρήση του σταθερού τηλεφώνου του γραφείου του, ενώ παριστάμενος προσπάθησε να του βάλει στυλό στο χέρι για να υπογράψει» την ανάκληση ενός μέιλ που είχε σταλεί στον πρώτο φοιτητή και μια δήλωση επ αυτού.

Ενώ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Κοσμήτορας δέχθηκε φωνές και ύβρεις όταν προσπάθησε να δει το κινητό του, οι άγνωστοι τον βιντεοσκοπούσαν και τον φωτογράφιζαν. Μάλιστα, «δύο μεγαλόσωμα άτομα στην έξοδο του γραφείου ρύθμιζαν το ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε, εμποδίζοντας βίαια την έξοδο του Κοσμήτορα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου