Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2021

Τσίπρας: Πετάξατε λευκή πετσέτα...

 



Κάθε εβδομάδα χάνουμε ένα μικρό χωριό...

ΒΙΝΤΕΟ

«Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά αρνητική καμπή. Και όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα, τόσο περισσότερο οι έχοντες την ευθύνη παύουν να συζητούν τα ζητήματα αυτά», τόνισε αρχικά στην ομιλία του στη Βουλή για την πανδημία ο Αλέξης Τσίπρας.

«Από τον Αύγουστο και μετά η... χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη στα θύματα, αναλογικά με τον πληθυσμό. Κάθε εβδομάδα περίπου 300 συμπολίτες μας, ένα μικρό χωριό, φεύγει», συνέχισε.
 

«Κρύβεστε. Για να κρύψετε προφανώς την παταγώδη αποτυχία σας. Και στην προσπάθειά σας αυτή κρύβετε την αλήθεια», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, προσθέτοντας πως ελπίζει η επίκαιρη αυτή ερώτηση να λειτουργήσει ως «ξυπνητήρι» για την κυβέρνηση.

Παραθέτοντας πίνακες με τα θύματα στην Ελλάδα από την πανδημία σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι σε όλες τις χώρες οι δείκτες πέφτουν ενώ στη χώρα μας ανεβαίνουν.
 

«Τα νοσοκομεία παραμένουν υποστελεχωμένα ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών» συνέχισε ενώ είπε ότι η Ελλάδα είναι μακράν πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες του νότου σε εμβολιαστική κάλυψη.

«Τα ποσοστά στους νέους παραμένουν πολύ χαμηλά. Κάτι φταίει εδώ. Μήπως ήταν λάθος η στρατηγική της καμπάνιας που κάνατε;», ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι 'γιατί. Ή πιο σωστά, 'γιατί πάλι'. Η απάντηση για εμάς είναι απλή: γιατί από την πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και όταν καταλάβατε ότι το θέμα θέλει δουλειά, απλά παραιτηθήκατε. Πετάξατε λευκή πετσέτα και αφήσατε τη χώρα να πορεύεται στα τυφλά. Και είναι τόσο προκλητικά εμφανές αυτό, που το λένε ακόμη και δικά σας στελέχη», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναφερόμενος στην αλλαγή ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είπε: Βάλατε τον κ. Πλεύρη στην ηγεσία του υπουργείου, ο οποίος προέρχεται από τον ακροδεξιό χώρο, για να κλείσετε το μάτι στους αντιεμβολιαστές και να σφυρίξετε τέλος στην πανδημία».

Αναφερόμενος στην επιστροπή των ειδικών είπε: «Ποιος επιστημονικά αρμόδιος εισηγήθηκε και συμφώνησε στις αποφάσεις χαλάρωσης των μέτρων; Και ποιος σχεδιάζει και υλοποιεί την στρατηγική για τον εμβολιασμό; Σήμερα έχουμε 6,5 εκατ. δόσεις αδιάθετες την ώρα που η κυβέρνηση αναπαράγει συνεχώς τη θεωρία της ατομικής ευθύνης. Πότε θα αναλάβετε όμως τη δική σας ευθύνη; Πότε θα μιλήσουμε για την ευθύνη μιας κυβέρνησης να είναι σε εγρήγορση;».

Αναφερομένος στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής είπε: «Γι' αυτό δεν θα κουραστούμε να φωνάζουμε ότι πρέπει να αλλάξετε πορεία. Να σταματήσετε να κρύβετε την αποτυχία σας. Το τι πρέπει να γίνει το γνωρίζουμε. Δεν είμαστε πια σε εντελώς αχαρτογράφητα νερά. Επομένως πέρα από την επιτάχυνση του εμβολιαστικού εγχειρήματος επιβάλεται η υοθέτηση μιας νέα υγειονομικής πρακτικής. Εκτεταμένο τεστινγκ και κατ' οίκον φροντίδα. Γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα. Στοχευμένη και πειστική ενημέρωση των πολιτών. Άμεσα μέτρα έστω και τώρα για την αποσυμφόρηση των σχολείων με λιγότερους μαθητές τμήμα. Και τέλος, αξιοποίηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων που μπορούν να σώζουν ζωές. Μέχρι χθες το αρνιόσασταν».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τσίπρας είπε: «Η στάση της αντιπολίτευσης ήταν από την πρώτη στιγμή στάση ευθύνης. Βάλαμε πλάτη, καταθέσαμε προτάσεις, συγκεκριμένες επεξεργασμένες και άμεσα εφαρμόσιμες. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είναι όμως υποχρέωσή μας ταυτόχρονα να κάνουμε και σκληρή κριτική απέναντι σε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που αντιμετωπίζει την κατάσταση με απάθεια και λένε στους πολίτες ότι 'εσείς έχετε την ευθύνη, κοιτάξτε τι θα κάνετε'. Σας καλώ να συνέλθετε και να πάρετε μέτρα εδώ και τώρα για να σωθούν ανθρώπινε ζωές. Δεν σας κάνω αντιπολίτευση. Σας κάνω έκκληση να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου