Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021

Πέραμα: Δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις στήριξης προς τους αστυνομικούς





ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΚΡΙΚΑ

Αναστάτωση και προβληματισμό προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου το αιματηρό συμβάν στο Πέραμα τα ξημερώματα του Σαββάτου και ζητά άμεσα εξηγήσεις για τον θάνατο πολίτη από πυρά ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ.


Ο θανάσιμος τραυματισμός του 20χρονου Ρομά από όπλα αστυνομικών έσκασε σαν «βόμβα» και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεδομένου μάλιστα ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ έχουν «επενδύσει» πολιτικά στα θέματα ασφάλειας.

Με εντολή του αρμόδιου υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου ως το αργότερο την Πέμπτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο πειθαρχικός έλεγχος και ταυτόχρονα να έχει λάβει στα χέρια του την πλήρη επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ – οι οποίοι έχουν συλληφθεί για ανθρωποκτονία – στο Πέραμα.
«Μουρμούρα» για όσους κάνουν δηλώσεις στήριξης προς τους αστυνομικούς

Την ίδια ώρα όμως, εντός της “γαλάζιας” κοινοβουλευτικής ομάδας δεν λείπουν οι φωνές που χαρακτηρίζουν “ατυχή” κάθε δήλωση συμπαράστασης στους αστυνομικούς από βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ, πριν ακόμη υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο που έδρασαν. “Είμαστε ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα και πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να δίνουν αφορμές στην αντιπολίτευση να μας μιλάνε για ακροδεξιές πτέρυγες…” δηλώνει στο newsit.gr βουλευτής της ΝΔ.

Λάδι στη φωτιά έριξε δε ένα tweet του Άδωνι Γεωργιάδη. «Είναι απολύτως προφανές ότι οι Αστυνομικοί έκαναν καλά την δουλειά τους και ότι προστάτευσαν αμυνόμενοι και την ζωή τους και το Κοινωνικό Σύνολο. Μπράβο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης.


Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν μάλιστα στην αποκάλυψη της εφημερίδας “Καθημερινή” του διαλόγου και της ασυνεννοησίας ανάμεσα στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και των ανδρών της Ομάδας ΔΙΑΣ.


«Είναι βασικός κανόνας ότι οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν και δεν σκοτώνουν… Είναι δυνατόν να λαμβάνουν εντολή να μην συνεχιστεί η καταδίωξη και να την αγνοούν;” αναρωτιέται με έμφαση βουλευτής της ΝΔ, με αφορμή και βίντεο στα οποία ακούγονται οι αστυνομικοί να λένε ότι δεν έχουν χτυπήσει.

Παράλληλα ζητά απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο αν υπήρξε εμπλοκή άλλης ομάδας της ΔΙΑΣ.

“Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά. Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος χτες επισκέφτηκε τους τραυματισμένους αστυνομικούς. Μια επίσκεψη με «αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα», όπως δηλώνει, ενώ επικοινώνησε και με την οικογένεια του νεκρού 20χρονου για να εκφράσει ειλικρινή συλλυπητήρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου