Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021

ΑΝΑΘΕΜΑ ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΠΟΤΑ(ΠΥΡΗΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)





 

Πέρασαν έξι ημέρες από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Και νομίζουμε, πως ήρθε η ώρα να δούμε, ποιές ήταν οι επιδράσεις αυτής της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, στον Ελληνικό λαό.
Έναν λαό, κατά την συντριπτική πλειοψηφία του, αγανακτισμένο σφόδρα με όσα συνέβησαν τόσα χρόνια, αλλά και που συνεχίζουν να συμβαίνουν και σήμερα, αλλά που είχε κάνει καραμέλα το ερώτημα, ''γιατί ο Καραμανλής δεν μιλά''.
Προσπαθούμε λοιπόν, εδώ και τόσες μέρες, μέσα από τις σελίδες μας, αλλά και με κατ΄ιδίαν συζητήσεις μας με τον κόσμο, να δούμε, τί κράτησαν απ΄αυτά τα πολύ σημαντικά που είπε ο Καραμαλής στην εκδήλωση, αλλά και πόσο τους αφύπνισε.
Πόσο τους άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόταν μέχρι και τότε.
Ειλικρινά, τα συμπεράσματα που βγάλαμε, είναι αποκαρδιωτικά.
Σε βαθμό όπου λες, πως αυτή η ομιλία, είναι σα να μην έγινε ποτέ.
Κατ΄αρχάς, λίγοι ήταν εκείνοι που μπήκαν στον κόπο, ν΄ακούσουν, τί είπε ο Καραμανλής στο Ίδρυμα.
Βεβαίως εδώ υπάρχει ένα μικρό ελαφρυντικό, πως τα διαπλεκόμενα Μ.Μ.Ε δεν είχαν απευθείας κάλυψη της εκδήλωσης
Αλλά από την άλλη, είναι αλήθεια πως τις επόμενες ημέρες, κυκλοφόρησαν video από την ομιλία του, οπότε παύει να υφίσταται μια τέτοια δικαιολογία.
Άλλωστε, όποιος ήθελε πραγματικά ν΄ακούσει τον Καραμανλή, όσοι από ΄κεινους που ζητούσαν εδώ και τόσα χρόνια από τον Καραμανλή να μιλήσει, μπορούσαν να αναζητήσουν λινκ και να τον παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση.
Τί συνέβη, τελικά;
Την ομιλία του, την παρακολουθήσαμε μόνο εμείς που τον εμπιστευόμαστε τυφλά, τόσα
χρόνια τώρα, που δεν πιπιλίζαμε την καραμέλα του ''γιατί δεν μιλάει'' και ''γιατί δεν ρίχνει τον Κούλη'' και που στην ουσία, δεν περιμέναμε απ΄αυτή την ομιλία να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.
Οι υπόλοιποι;
Την επομένη, επισκέφθηκαν για μία ακόμη φορά, τα site που εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους και υιοθέτησαν τα συμπεράσματα που διάβασαν εκεί γραμμένα.
Και κάπου εκεί, ένα τόσο σοβαρό θέμα, ξεκίνησε να γίνεται αστείο.
Διότι, αν δει κανείς τα συμπεράσματα τα οποία και εξήχθησαν, αλλά και αναπάραξαν από αυτούς τους καλούς κυρίους της ενημέρωσης, ήταν γελοιωδέστερα των ιδίων.
Κάποιοι λοιπόν μετέφρασαν την ομιλία Καραμανλή ως κίνηση κομματικής ενότητας και στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τώρα, ακόμα κι αν αφήσουμε στην άκρη πως ο Καραμανλής αναθεμάτισε το Νεοφιλελευθερισμό και τον Εθνικό Διχασμό, πώς γίνεται, να παρήχθησαν τέτοια συμπεράσματα, από μία ομιλία όπου δεν έγινε η παραμικρή αναφορά, στη Ν.Δ, στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό;
Αυτό προφανώς το γνωρίζουν μόνο οι ταγοί της αληθινής και αντικειμενικής ενημέρωσης της Λίστας Πέτσα και καλό θα είναι να το εξηγήσουν και σε ΄μας.
Κάποιοι άλλοι, που είδαν τον Καραμανλή να αναθεματίζει το Νεοφιλελευθερισμό και τον Εθνικό Διχασμό, που είδαν τον Καραμανλή να διαφοροποιείται από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και από τη Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν τον άκουσαν όταν μίλησε για τις ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις και την ανευθυνότητα ένταξης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια χωρών που δεν πληρούν τι προϋποθέσεις ένταξής τους.
Και ανακάλυψαν ατολμία στον Καραμανλή, επειδή δεν έριξε την περασμένη Τετάρτη τον Κυριάκο.
Στην πραγματικότητα όμως, όλοι εκείνοι που είδαν ατολμία στον Καραμανλή, κάτι άλλο είχαν στο μυαλό τους.
Οι συριζαίοι, ήλπιζαν σε ένα μπάχαλο στη Ν.Δ και μία ενδεχόμενη διάσπαση, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να τους βάλει μπροστά στην κούρσα για την εξουσία.
Διότι, διαφορετικά, γνωρίζουν, πως όποτε κι αν γίνουν εκλογές, νέο 2015 δεν πρόκειται να ξανά-υπάρξει, αφού ο κόσμος τους έχει καταλάβει.
Δεν ήταν όμως, μόνο οι συριζαίοι, που ευελπιστούσαν στην μπαχαλοποίηση.
Ακροδεξιοί μπατριώτες και νεοσύστατα κόμματα που διψούν να εισέλθουν στη Βουλή και να ενταχθούν στο μέρισμα των 7.000 ευρώ μηνιαίως, καλόβλεπαν αυτό το ενδεχόμενο.
Και βεβαίως, κανείς εξ αυτών δεν έβλεπε την επόμενη ημέρα, αλλά και τις συνέπειες που θα είχε μια τέτοια κίνηση από πλευράς Καραμανλή, για την έρμη και πολύπαθη Ελλάδα.
Την Ελλάδα, που.....τόσο πολύ αγαπάνε όλοι τους.
Για να τελειώνουμε όμως κάποια στιγμή μ΄αυτό το παραμύθι και για να εξαφανίσουμε από την ρητορική τους και αυτό το ανόητο ερώτημα, το ''γιατί ο Καραμανλής δεν ρίχνει τον Κούλη'' τους καλούμε, να μας περιγράψουν οι ίδιοι τους, το τί θα συμβεί αν αύριο για παράδειγμα, βγει ο Καραμανλής και ρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Διότι, αν αύριο πέσει ο Μητσοτάκης, θα συμβούν συγκεκριμένα πράγματα.
Τί θα γίνει λοιπόν;
Η λογική λέει, πως θα πάμε σε εκλογές.
Τί θα προκύψουν από αυτές, το έχετε σκεφτεί;
Θα προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας, δύο, τριών ή και τεσσάρων κομμάτων.
Ποιά θα είναι αυτά τα κόμματα;
Θα είναι εκείνα που έχουν επιφέρει αυτή την αγανάκτηση και που αποδείχθηκαν ανίκανα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Θα υπάρξει διαφορά, αν τα ηνία της χώρας τα κρατά, ένας ανίκανος ή περισσότεροι ανίκανοι;
Επίσης, θα ήθελα να μου πείτε, ποιά θα είναι η διαφορά, αν μπούνε στη Βουλή και άλλα μικρά κόμματα.
Αν μπει για παράδειγμα μια νέα Χ.Α, αν μπει ο Τράγκας, ο Τζήμερος με τον μπουχέσα τον Φαήλο, αν μπει και ο Αντώναρος με τον Καραχάλιο.
Πιστεύετε ότι θα λυθούν τα προβλήματά μας -δεν σας λέω στο σύνολό τους, αλλά έστω και ένα μικρό μέρος αυτών- ή θα οξυνθούν;
Προφανώς το δεύτερο.
Άρα λοιπόν, τί θ΄αλλάξει αν αύριο πέσει η αυτοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη, που τουλάχιστον στην τελική, όσο είναι αυτοδύναμη, δεν μπορεί να περάσουν τα Πρωτόκολλα με τα Σκόπια (άρα και η Συμφωνία των Πρεσπών) και έρθει μία κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ή Ειδικού Σκοπού;
Θα πάμε προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;
Πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή, πως το πολιτικό πρόβλημα που έχει η Ελλάδα, δεν είναι οι μονάδες, ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας, η Ν.Δ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά το σύνολο της πολιτικής σκηνής, το οποίο και ίσως στην παρούσα φάση να είναι το χειρότερο, από καταβολής Ελληνικού κράτους.
Και αυτό το πρόβλημα, δεν λύνεται, αν τα έξι ανίκανα κόμματα που βρίσκονται σήμερα στη Βουλή, γίνουν, επτά, οκτώ, εννέα ή δέκα ανίκανα κόμματα.
Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει οξύτατο πρόβλημα με το σύνολο της πολιτικής σκηνής.
Και όχι μεμονωμένα.
Δέκα νταβατζήδες, σε συνεργασία με ξένους παράγοντες, έχουν δομήσει ένα πολιτικό σύστημα το οποίο απαρτίζεται από ανίκανους, από γραφικούς, από ακραίους, από επικίνδυνους και από μιζωμένους.
Το οποίο, οποιαδήποτε παραλλαγή κι αν πάρει, θα είναι ίδιο και χειρότερο απ΄ότι είδαμε τα 12 χρόνια της μετακαραμανλικής εποχής.
Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, χρειάζεται έναν ηγέτη, που θα την πάρει στις πλάτες του και πέραν του ότι θα την ωθήσει ψηλά, θα γίνει και η αιτία παράλληλα να δημιουργηθούν και άλλες υγιείς πολιτικές δυνάμεις.
Δόξα τον Θεό, έχουμε και σοβαρούς, αλλά και ικανούς ανθρώπους, που προέρχονται απ΄όλο τον πολιτικό ορίζοντα και που θα μπορούσαν να στελεχώσουν, άνετα, ένα νέο πολιτικό σκηνικό.
Αλλά ουδείς εξ αυτών θα μπει στη διαδικασία να εμπλακεί με την πολιτική, υπ αυτές τις συνθήκες.
Διότι γνωρίζει προκαταβολικά το αποτέλεσμα της προσπάθειας που θα καταβάλλει.
Και γι΄αυτό, ευθυνόμαστε εμείς οι πολίτες.
Αφού εμείς είμαστε τα εύκολα θύματα που χειραγωγούμαστε από τα μέσα τους, εμείς είμαστε αυτοί που λόγω ευθυνοφοβίας, διορθώνουμε ένα λάθος με ένα μεγαλύτερο λάθος, εμείς είμαστε αυτοί που από το ''ωσαννά'', μπορούμε να περάσουμε στο ''άρον-άρον σταύρωσον αυτόν'' όχι σε τρεις μέρες όπως έγινε με τον Χριστό, αλλά σε τέσσερις ώρες, επειδή κάποιος πληρωμένος κονδυλοφόρος τους έγραψε μία συκοφαντία.
Για να κλείσουμε κάποια στιγμή και για να μή μακρυγορούμε άλλο.
Ο Κώστας Καραμανλής, δεν είναι ο άνθρωπος που θα οξύνει το ήδη υπάρχον πρόβλημα.
Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο ηγέτης που έχει τη δυνατότητα να πάρει αυτή την κατεστραμμένη Ελλάδα και να την ξανακάνει Κράτος.
Αυτό το έχει αποδείξει και είτε φανερά, είτε σιωπηρά, όλοι το γνωρίζετε.
Επάνω στον Καραμανλή μπορεί να χτιστεί το νέο πολιτικό σύστημα της Χώρας.
Ότι ακριβώς έγινε και το 1974, όπου επάνω στον Εθνάρχη, χτίστηκε η Μεταπολίτευση.
Άρα, λοιπόν, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, έχει την ανάγκη μιας νέας Μεταπολίτευσης και όχι την αλλαγή κυβέρνησης.
Και αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ από τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
Όσο αργεί αυτό να γίνει κατανοητό, τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει και τόσο θα δυσκολεύει το έργο του για την επόμενη ημέρα.
Στο χέρι μας είναι, τα πάντα.
Υ.Γ: Επειδή είμαι σίγουρος πως η επόμενη δικαιολογία που θα ''παίξει'', θα είναι ''γιατί δεν κάνει νέο κόμμα ο Καραμανλής;'' απαντώ προκαταβολικά πως για να πάμε σε μια νέα Μεταπολίτευση, ο ηγέτης θα πρέπει να κληθεί και να έχει την συμπαράσταση του λαού.
Ότι ακριβώς συνέβη και το 1974 με τον Εθνάρχη.
Προσέξτε όμως, διότι τότε, έγινε ένα μεγάλο λάθος, το οποίο, πολύ φοβάμαι πως θα συμβεί και τώρα.
Και μιλάω για την καθυστέρηση, στο να κληθεί ο Εθνάρχης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα της απώλεια της Κύπρου.
Εύχομαι και ελπίζω, αυτή τη φορά, να πρυτανεύσει πιο σύντομα η λογική και να μη γίνει μία Εθνική συμφορά, η αιτία, να καλέσουμε έναν άλλον Καραμανλή, να μας ξανακάνει κράτος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου