Τετάρτη, Οκτωβρίου 20, 2021

«Δολοφόνος όποιος σκορπά fake news για τον κορωνοϊό» λένε οι επιστήμονες




Να γίνει κακούργημα επιμένει ο καθηγητής


Με σκληρούς χαρακτηρισμούς και επιθετικότητα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, για όσους –όπως είπε- αρνούνται τον κορωνοϊό και το εμβόλιο, και σκορπούν fake news. Ενδεικτικό είναι ότι τούς χαρακτήρισε «δολοφόνους».
«Δολοφόνοι όσοι σκορπούν τα fake news»

Τόνισε δε ότι θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες νομικές ενέργειες ώστε τέτοιου είδους πράξεις να μετατραπούν σε κακουργηματικές, καθώς επηρεάζουν πολλούς ανθρώπους οδηγώντας τους ακόμα και στον θάνατο.

Ο κ. Τζανάκης πρόσθεσε ότι είναι τραγικό να ξέρεις ότι 130 άνθρωποι ηλικίας 18-39 ετών που είχαν 40-50 χρόνια προσδόκιμο ζωής, να είναι νεκροί. «Πρόκειται για βλακώδη παράλειψη να μην πάει κανείς να εμβολιαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τους θανάτους νέων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν αυξηθεί δραματικά τον τελευταίο μήνα, αλλά και το γεγονός ότι ενώ εμφανίζουν βαριά συμπτώματα, καθυστερούν να πάνε στο νοσοκομείο, σημείωσε ότι «οι νέοι έχουν περισσότερες δυνάμεις να αντέξουν έναν υψηλό πυρετό και μια κακουχία κι επηρεάζονται και από όσα διαβάζουν, την παραπληροφόρηση και δεν πάνε στο νοσοκομείο.
Καπραβέλος: Καθιέρωση πράσινου πάσο όπως στην Ιταλία

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε και ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος σημειώνοντας ότι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης η πληρότητα αγγίζει το 100% και προστίθενται συνεχώς νέες κλίνες ΜΕΘ.

«Χθες απελευθερώσαμε 8 κλίνες Εντατικής από τα υπόλοιπα νοσήματα και τα δώσαμε σε Covid ασθενείς και μέσα σε ένα 24ωρο γέμισαν. Πήραμε περιστατικά διασωληνωμένα από το ΑΧΕΠΑ που ήταν σε κοινό θάλαμο, εγώ πήρα στην κλινική μου 53χρονο που ήταν σε κοινό θάλαμο στο Παπαγεωργίου», τόνισε, ενώ παραδέχτηκε ότι οι γιατροί και τα νοσοκομεία δυσκολεύονται πλέον να ανταποκριθούν στις υγειονομικές ανάγκες των άλλων νοσημάτων.

Επανέλαβε ότι πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και να καθιερωθεί ένα πράσινο πάσο για τις καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως έκανε και η Ιταλία. «Δε θέτουμε θέμα περιορισμού της ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά δε θα κουραστώ να μιλάω για επέκταση της υποχρεωτικότητας, για πράσινο πάσο όπως κάνει και η Ιταλία. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Έχουμε το όπλο στα χέρια μας και δεν καταλαβαίνω το δισταγμό της επέκτασης της υποχρεωτικότητας. Είναι ζωτικής σημασίας. Η Ιταλία έχει 16 νεκρούς σε 60 εκατ. πληθυσμό κι εμείς έχουμε 40 σε 10 εκατ.», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου