Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2021

LIVE – Βουλή: «Μάχη» Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για πανδημία και επιτελικό κράτος
Για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και για την κατάρρευση του επιτελικού κράτους καλείται να δώσει απαντήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής σήμερα Δευτέρα στις 10:00, απαντώντας στην... επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στον μεγάλο αριθμό θανάτων από κορονοϊό που σημειώνεται στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης ειδικά από τον Αύγουστο και μετά ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση για τα αίτια της κακοδιαχείρισης που έχουν οδηγήσει σε έναν τόσο υψηλό αριθμό θανάτων.

Επίσης, θα αναφερθεί και στην κατάρρευση του εμβολιαστικού προγράμματος αφού η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με το ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξαπολύσει γενική επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και την πρόσφατη κακοκαιρία «Μπάλλος» που σάρωσε τη χώρα και –στο πλαίσιο αυτό– να θυμίσει τις εικόνες χάους που επικράτησαν: από τους δρόμους μέχρι τα σχολεία της επικράτειας.


Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας διαρκώς βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Την ίδια στιγμή ούτε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει, αφού είμαστε 20η σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως πέρυσι, αρχές Οκτώβρη, με συνολικό αριθμό θυμάτων 400 άτομα, σε μηνιαία βάση η Βουλή συζητούσε την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας όμως, έναν χρόνο μετά έχουμε φτάσει στους 15.000 νεκρούς χωρίς το θέμα να απασχολεί με την ίδια ζέση το Κοινοβούλιο.
«Τις μέρες αυτές η χώρα μας ξεπέρασε σε αριθμό θυμάτων ακόμη και τη Σουηδία, με πληθυσμό αντίστοιχο της χώρας μας, που από την αρχή της πανδημίας αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραθέτοντας ακόμα ένα ανησυχητικό στοιχείο: το γεγονός πως «σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση έχουμε πλέον περίπου 300 συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό».Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης πως «η κυβέρνηση προσποιείται πως τα πράγματα κυλούν ομαλά» ενώ την ίδια στιγμή «ο κύριος Μητσοτάκης έπαυσε από τα καθήκοντά τους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΔΥ». Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «τα δεδομένα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά αρνητικό σημείο σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας» και απηύθυνε τις εξής ερωτήσεις στον πρωθυπουργό:

– Συναισθάνεται την κυβερνητική ευθύνη για τη κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό και ποιες αξιολογεί ως αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης;

– Έχει σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής κατάστασης, με ενδυνάμωση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, ενίσχυση του εμβολιασμού και του φαρμακευτικού προγράμματος ή η χώρα θα συνεχίζει να θρηνεί θύματα και η κυβέρνηση θα ομιλεί για κανονικότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου