Τετάρτη, Οκτωβρίου 27, 2021

Lufthansa, Austrian Airlines και Swiss Air παραπέμπουν στις ταξιδιωτικές οδηγίες του ψευδοκράτους! ΒΙΝΤΕΟ




Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας...


Μέγιστο ατόπημα τριών διεθνών κρατικών αεροπορικών εταιρειών εντοπίστηκε στην αναζήτηση των ταξιδιωτικών οδηγιών της πανδημίας στις ιστοσελίδες τους, οι οποίες αντί να κάνουν παραπομπή στους κανονισμούς σε ισχύ στην Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρονται στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν (Τύμπου) στην κατεχόμενη Βόρεια Λευκωσία!

Η γερμανική Lufthansa, η αυστριακή Austrian Airlines και η ελβετική Swiss Air (σ.σ. μέλη του Lufthansa Group και οι τρεις) υποστήριξαν μάλιστα ότι «μεταφέρουν πληροφορίες που προμηθεύονται από την IATA (σ.σ. Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών) και δεν φέρουν καμιά ευθύνη για αυτές τις πληροφορίες τρίτων».



ADVERTISING


Ωστόσο αυτό είναι ψευδές, καθώς στην ιστοσελίδα της IATA υπάρχει κανονικά η παραπομπή στους κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων (FSE MED) Χρίστο Πέτρου, το δημοσίευμα εκτός από ανησυχητικό, είναι και περίεργο καθώς οι τρεις εταιρείες δεν πετούν στο παράνομο αεροδρόμιο του ψευδοκράτους.

«Αν επιβεβαιώνεται το θέμα θα είναι η πρώτη φορά που μια αεροπορική εταιρεία και οι θυγατρικές της, κάνουν αναφορά στην ‘τδβκ’ και το παράνομο αεροδρόμιο. Ανώτερο στέλεχος της ΙΑΤΑ μου ανέφερε ότι το παράνομο αεροδρόμιο δεν εμφανίζεται πουθενά σε έντυπα της Ομοσπονδίας. Ξέρουμε την επίσημη θέση της ΙΑΤΑ η οποία δεν αναγνωρίζει το παράνομο αεροδρόμιο και μάλιστα δίνει οδηγίες στα μέλη της που χρησιμοποιούν το FIR μας, να επικοινωνούν μόνο με το επίσημο κέντρο ελέγχου της ΚΔ. Είναι σοβαρό θέμα, ελπίζω να γίνουν άμεσα ενέργειες για να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις», είπε στο SigmaLive.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου