Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021

Πρόταση Σαρηγιάννη: Υποχρεωτικά self test και στους εμβολιασμένους εργαζόμενους- BINTEO


Βλέπει νέα αύξηση κρουσμάτων, νεκρών
Σαρηγιάννης – Προτείνει να γίνεται υποχρεωτικό self test και σε εμβολιασμένους εργαζόμενους
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ενώ έκανε και μια πρόταση που θα συζητηθεί.Για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο καθηγητής έκανε και μια πρόταση που θα συζητηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο κ. Σαρηγιάννης πρότεινε να πραγματοποιείται υποχρεωτικό self test από όλους τους εργαζομένους ακόμα και από τους εμβολιασμένους.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, για τον περιορισμό της πανδημίας χρειάζονται άμεσα μέτρα και η διενέργεια των self test θα επιτρέψει τον περιορισμό της διασποράς του ιού.


Στα πόσα κρούσματα και θανάτους θα φτάσουμε

Παράλληλα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης βασιζόμενος στα επιδημιολογικά μοντέλα για την πανδημία, εκτίμησε πως τα ημερήσια κρούσματα κορoναϊού θα φτάσουν τα 5.000 στα μέσα του Νοεμβρίου, ενώ οι θάνατοι κατά μέσο όρο θα αγγίξουν τους 60.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η πορεία του ιού θα είναι αυξητική στο άμεσο χρονικό διάστημα, ενώ κάλεσε την τοπική κοινωνία να εμπλακεί στην καμπάνια του εμβολιασμού ακολουθώντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου