Σάββατο, Νοεμβρίου 27, 2021

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου: «Ντροπή! Δεν μας σέβεστε καθόλου»





Την έντονη αντίδραση της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου προκάλεσε η συνήγορος των τεσσάρων κατηγορούμενων αστυνομικών, Εβίτα Βαρελά η οποία κατά την εξέταση του τελευταίου μάρτυρα, ενός αστυνομικού, έφερε στη δικαστική αίθουσα ένα κομμάτι γυαλί το οποίο που προσομοίαζε σε μέγεθος εκείνο που φέρεται να κρατούσε ο Ζάκ Κωστόπουλος μετά την επίθεση που δέχθηκε.

«Απ’όλα τα ματωμένα τζάμια αυτό βρήκατε να φέρετε; Αυτό κρατήσατε μόνο; Τα ματωμένα τι τα κάνατε; Δεν είναι το αληθινό αυτό. Δεν μας σέβονται καθόλου! Ντροπή!» φώναξε η Ελένη Κωστοπούλου, και αποχώρησε από την αίθουσα μαζί με τον γιο της Νίκο και τον σύζυγό της.

«Και εγώ μάνα είμαι και σέβομαι», απάντησε η Ε. Βαρελά, η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που υπερβαίνει τα εσκαμμένα αφού από την πρώτη κιόλας δικάσιμο είχε επικαλεστεί τις οικογένειες των αστυνομικών κατηγορουμένων που δεν τις σκέφτεται κανείς.

«Απολύτως αναγκαία η βία που ασκήθηκε»


Ο τελευταίος μάρτυρας που κατέθεσε, αστυνομικός στο επάγγελμα χαρακτήρισε τις ενέργειες των συναδέλφων του «απολύτως απαραίτητες» για να «θέσουν σε περιορισμό» το Ζακ Κωστόπουλο.

«Θεωρώ πως ήταν απολύτως αναγκαία η βία που ασκήθηκε. Μου είπαν ότι πήρε ένα κομμάτι γυαλί στο χέρι και επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού και μέλους του ΕΚΑΒ. Όταν έγινε η σύλληψη ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος. Πιστεύω ότι η βία που ασκήθηκε ήταν ανάλογη της αντίστασης. Έπρεπε να ακινητοποιηθεί, να αφοπλιστεί και να χειροπεδηθει. Δε γνωρίζω αν υπήρχε ηπιότερος τρόπος, δεν ήμουν εκεί, για να γνωρίζω τα πλήρη γεγονότα», είπε χαρακτηριστικά.

Τσαντίρης: Συμφωνώ με τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής

Νωρίτερα, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου, Σωκράτης Τσαντίρης υποστήριξε ότι «αυτοί που συμμετείχαν στις κακώσεις της κεφαλής είναι υπεύθυνοι για το θάνατο» χωρίς όμως να βγάζει από το κάδρο το σύνολο των χτυπημάτων που δέχτηκε ο Ζακ.

«Τα σοβαρότερα δεν είναι οι εκδορές, αλλά τα χτυπήματα στο κεφάλι. Αυτά που δέχθηκε δηλαδή στο πρώτο στάδιο, κατά την έξοδό του από τη τζαμαρία. Αυτά μπορώ να συνδέσω με ασφάλεια με το θάνατο. Το δεύτερο στάδιο, κατά τη σύλληψη του, είναι τραύματα στα χέρια και στα πόδια, είναι οι πιο ελαφρείς τραυματισμοί που υπήρχαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σ. Τσαντίρης δήλωσε πως συμφωνεί με τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, ωστόσο ο ίδιος διέκρινε μία τραυματική αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω των χτυπημάτων. «Θεωρώ ότι τα λακτίσματα ήταν ισχυρά, και αν δεν είχε σταματήσει η καρδιά του και πάλι δεν θα μπορούσε να πάει σπίτι του, γιατί είχε χτυπήματα στον εγκέφαλο» υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι προκλήθηκε τραυματική εγκεφαλική βλάβη από τα χτυπήματα. «Ήταν μικρή δεν μπορούσε να είναι αιτία θανάτου ακόμα, αλλά θα μπορούσε να εξελιχθεί» εξήγησε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου