Τετάρτη, Δεκεμβρίου 01, 2021

Αποκαλύψεις φρίκης για την απαγωγή και δολοφονία 23χρονου στην Ηλεία: Τον άφησαν να πεθάνει από πείνα και δίψα





Σοκάρει η υπόθεση απαγωγής και ανθρωποκτονίας 23χρονου Πακιστανού στην Μανωλάδα της Ηλείας. Το συγκλονιστικό περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2012, όμως η υπόθεση δικάστηκε για πρώτη φορά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών την Δευτέρα.



Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα pelop.gr, πέντε Πακιστανοί απήγαγαν τον νεαρό ομοεθνή τους και στη συνέχεια ζήτησαν από την οικογένειά του στο Πακιστάν 23.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, επειδή πίστευαν ότι είχε λεφτά.



Μάλιστα, τον έδεσαν σε ένα δένδρο στην ερημιά, με αποτέλεσμα να πεθάνει από πείνα και δίψα. Όταν κατάλαβαν, μετά από τρεις μέρες που τον είχαν δεμένο στο δέντρο, ότι ο νεαρός είχε πεθάνει, τον έθαψαν βιαστικά σε μια χαράδρα και διέφυγαν στην Ευρώπη.

Μόνο ο νεαρότερος της ομάδας των δραστών, ο οποίος δεν άντεξε το βάρους του εν λόγω εγκλήματος, ομολόγησε τις πράξεις του και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Τι έγινε στο δικαστήριο

Πρωτόδικα, καταδικάστηκε σε ισόβια και 7,5 χρόνια κάθειρξη για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού.

Την Δευτέρα παρουσιάστηκε ξανά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, ζητώντας συγγνώμη και επιείκεια, με αποτέλεσμα να καταφέρει να μειώσει την αρχική ποινή σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Σε λίγο θα αποφυλακιστεί, αλλά, τα όσα περιέγραψε στο δικαστήριο ήταν ανατριχιαστικά.
Το χρονικό του εγκλήματος

Το περιστατικό της εξαφάνισης του αδικοχαμένου νεαρού τοποθετείται στις 13 Αυγούστου 2012. Συγκεκριμένα, ο 23χρονος ζούσε στην Αττική μαζί με έναν θείο του. Όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα δέχτηκε τηλεφωνική πρόσκληση από τον φίλο του να μεταβεί στην Ηλεία με σκοπό να εργαστεί στις καλλιέργειες.

Όταν ο νεαρός έφτασε με ΚΤΕΛ στη Νέα Μανωλάδα, οι πέντε φίλοι του τον έπιασαν, τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον πήγαν σε μια ερημική τοποθεσία, στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ακούγοντας τις περιγραφές της απεχθούς αυτής πράξης, ρώτησε: «Μα καλά, δεν τον λυπηθήκατε; Τον δέσατε και τον αφήσατε να πεθάνει σαν το σκυλί;».

Ο κατηγορούμενος εξήγησε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους γονείς του 23χρονου καθυστερούσαν και έτσι το θύμα ξεψύχησε μετά από τρεις ημέρες. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι τον βασάνισαν, ενώ υποστήριξε ότι τον προμήθευε με φαγητό και νερό κάθε μέρα στο σημείο, όπου τον είχαν δέσει και φιμώσει.


Πού βρέθηκε η σωρός του

«Μόλις πέθανε, τον θάψαμε όλοι μαζί. Εγώ τους είπα να πάμε στην Αστυνομία, αλλά με απείλησαν και την κοπάνησαν στην Ευρώπη», ήταν τα λόγια του κατηγορούμενου. Μετά από 15 μέρες ο ίδιος μετέβη στην Αθήνα για να ομολογήσει τελικά τις πράξεις τους σε έναν εκπρόσωπο της Πακιστανικής κοινότητας, αφού ο άτυχος νεαρός έπρεπε να ταφεί με τις πρέπουσες τιμές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, συνελήφθη, ενώ οδήγησε και την αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος.

Το θύμα εντοπίστηκε τελικά σε δύσβατη χαράδρα πλησίον του φράγματος του Πηνειού, ενώ οι συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό του, παραμένουν ακόμα και σήμερα αδιευκρίνιστες.

Η μεταφορά της σορού του άτυχου άνδρα από το σημείο που είχε θαφτεί πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και του Τμήματος Ασφαλείας Αττικής, ενώ όλη η επιχείρηση διήρκησε πολλές ώρες. Να σημειωθεί ότι το άψυχο σώμα του ήταν προχωρημένη.
Τι δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Παναγιώτης Μεταξάς, ζήτησε και κατάφερε να αναγνωριστούν οι ελαφρυντικές περιστάσεις στον εντολέα του, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η αρχική ποινή των ισοβίων συν 7,5 χρόνων κάθειρξης.

Αναλυτικά, επικαλέστηκε την ομολογία του εγκλήματος, το οποίο πήρε ουσιαστικά «στις πλάτες του», δεδομένου ότι οι υπόλοιποι απαγωγείς του θύματος διέφυγαν στο εξωτερικό, ενώ ο κατηγορούμενος βοήθησε την αστυνομία να εντοπίσει την σορό του 23χρονου. «Έχει περάσει εννέα χρόνια στη φυλακή, όπου πειθαρχικά έχει άριστη συμπεριφορά. Επιπλέον, προσπάθησε να άρει τις συνέπειες των πράξεων του, για να εξιλεωθεί», υπογράμμισε ο κ. Μεταξάς, που ζήτησε και το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, αφού διέπραξε το εν λόγω έγκλημα σε ηλικία 22 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου