Τετάρτη, Δεκεμβρίου 01, 2021

Μετάλλαξη Όμικρον-ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου


Ένας αξιωματούχος που μίλησε εκ μέρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπε ότι τα περισσότερα κρούσματα Όμικρον είναι «ήπια» και δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα εμβόλια μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της παραλλαγής, αλλά ανέφερε ότι ορισμένες μεταλλάξεις του ιού υποδηλώνουν αυξημένο κίνδυνο ταχύτερης μετάδοσης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε επίσης τις χώρες να εφαρμόσουν «μια τεκμηριωμένη και βασισμένη στον κίνδυνο προσέγγιση» στα ταξιδιωτικά μέτρα, λέγοντας ότι οι γενικές απαγορεύσεις δεν θα εμποδίσουν την εξάπλωση της νέας παραλλαγής του COVID. Παρακαλώ, όταν μπορείτε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, εμβολιαστείτε.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Μποτσουάνας δήλωσε την Τρίτη ότι 16 από τα 19 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον που εντοπίστηκαν στη χώρα ήταν ασυμπτωματικά. Αν και χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερα δεδομένα, αυτό είναι εντούτοις πολύ ενθαρρυντικό από τον ΠΟΥ. Φροντίστε να εμβολιαστείτε όποτε μπορείτε και να εμβολιαστείτε εάν και όταν είστε επιλέξιμοι. Μείνετε ήρεμοι. Μείνετε σε εγρήγορση.

FFhwokuXwAsBbfvΗ επίσημη έκθεση θα ακολουθήσει τη συνέντευξη Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. αναφέρει το Reuters Συνέντευξη τύπου του ΠΟΥ. Ο επικεφαλής επιστήμονας Soumya Swaminathan είπε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος τίθεται σε όσους είναι άνω των 45 ετών που έχουν συννοσηρότητες. Είπε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην Όμικρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου